Webshop Vino D'Amigo

Ondanks dat "online proeven" nog niet tot de mogelijkheden behoort, kunt u wel online uw wijnen bestellen bij Vino D'Amigo. Vino D'Amigo levert uw bestelling vanaf € 69,-  zonder bezorgkosten (in Nederland) bij u thuis. Wenst u eerst een wijnadvies op maat?. Stuurt u ons dan uw wijnwensen naar info@vinodamigo.nl of kom proeven in ons proeflokaal te Oud-Beijerland.

Categorie:

Wijnhuis


Wijntype

"Actie" wijnpakket Sicilië

Wijnpakket Sicilië bestaat uit 12 flessen van het wijnhuis Nicosia uit Sicilië

3 x Insolia (Wit) Biologico DOC Sicilia
Insolia is beroemd om samen met de Grillo en Catarratto bekend om te verdwijnen in de Marsala wijnen. Maar wel van de aanplant aan de westkant van Sicilië, want aan de oostkant in de wijngaarden rond Vittoria maakt Cantine Nicosia gewoon cepage (= wijn van 1 druivenras) wijnen van deze druivenrassen. Het aardige is dat je verschillen tussen de rassen dan zeer goed kan proeven.

3 x Grillo (Wit) Biologico DOC Sicilia
De Siciliaanse Grillo druif manifesteert zich al jaren in vele gedaantes. Als basis voor Marsala, als simpele logge huiswijn en nu ook als een verfijnde witte wijn. Tenute Nicosia selecteert uit de beste wijngaarden uit zuidoost Sicilië (Vittoria) de Grillo druiven voor hun Fondo Filara lijn. Deze exclusieve lijn heeft een gelimiteerde productie, wijnen die de tand des tijds doorstaan; elegant en complex met een sterk eigen karakter. De Grillo heeft een overdaad aan frisheid met mooie fruit en minerale tonen in een ziltig jasje.

3 x Frappato (Rood) Biologico Vegan DOC SiciliaDe Frappato is een bijzondere druif met een laag tanninegehalte. Hij komt voor op (zuidoost) Sicilië rondom de plaats Vittoria. Frappato lijkt in veel opzichten op de Pinot Noir maar is ook verwant met de Sangiovese druif. Deze lichte wijnen van 100% Frappato doen het tegenwoordig heel goed. Heerlijk fruitig (kersen, frambozen en rozen) in geur en smaak. En net als de Pinot Noir raden wij aan om hem iets gekoeld te drinken.

3 x Nero d’Avola (Rood) Biologico DOC Sicilia
Deze organische wijn is gemaakt van 100% met de hand geoogste Nero D'Avola druiven. Een intens rode kleur met een rijk aroma van kersen en zoete specerijen en lichte tonen van munt. Een volle wijn met een mooie balans, zachte tannines en lange afdronk. Deze wijn ondergaat na de rijping op RVS nog 5-6 maanden houtrijping en 4 maanden flesrijping.

Terug naar overzicht

€ 119,40

Neem contact op

locatie

Vino D'Amigo
Marktplein 6
3261 BZ Oud-Beijerland

+31 (0) 626314040
info@vinodamigo.nl

Het artikel is toegevoegd aan je winkelmandje