• Verzendkosten slechts €7,95
  • Snelle levering
  • Wijnadvies van onze sommelier

Vino D'Amigo

Over ons

Placeholder

1999-2024   
Vino D'Amigo al 25 jaar onderscheidend in wijn

 

Het ontstaan van Vino D’Amigo

Ontstaan in 1999 en vanaf 2003 werd het illustere wijngezelschap Vino D’Amigo vormgegeven door Peter van Hees, Errol Sittrop, Ton Bosson en Harry Nuys. Vele evenementen door het hele land voor onder andere het bedrijfsleven, banken, verzekeraars en o.a. Holland Casino werden destijds naast hun eigen professie als hobby ontwikkeld en uitgevoerd. Jarenlang organisatie- en wijnplezier moeten nog in boekvorm verschijnen maar gezien de verhalen nu al een bestseller! In 2011 liet Peter van Hees doorschemeren dat het wel tijd werd voor een eigen wijnproeflokaal en verkoopruimte bijvoorkeur in traditionele Italiaanse stijl. Een plaats waar vrienden elkaar zouden kunnen ontmoeten. Een plek waar je ongedwongen een gesprek moest kunnen voeren onder het genot van een goed glas wijn en een lekker hapje. Dit bleek een stap te ver voor de overige mannen, die hun handen vol hadden aan hun eigen professie.

Vino D'Amigo, wijnplezier op 1,Vino D'Amigo: dé plek voor wijnplezier en expertise. Ontdek ons uitgebreide assortiment en laat je verrassen door onze passie voor wijn.

Toen in 2012 het huidige monumentale pand uit 1836 aan het Marktplein in Oud-Beijerland zich aandiende was dit een uitgelezen kans om de lang gekoesterde wens te realiseren. Samen met toenmalig partner Jasper werd in oktober 2012 begonnen met het slopen en opbouwen van het Pakhuis. Op 1 december 2012 opende we onze verkoopruimte voor wijn. In februari 2013 werd de Havenkamer verbouwd en samengevoegd met het Pakhuis tot een echte wijnbar, wijnshop en restaurant, een plek waar wij u als wijnliefhebber laten genieten van ons wijnassortiment.

Vino D'Amigo, een volgende stap

Vino D'Amigo organiseerde ook bijzondere wijnreizen naar onder andere Italie en Spanje waar wij met onze gasten onvergetelijke herinneringen maakten. De jaren vlogen voorbij en in 2020 vierde wij alweer ons 21 jarig bestaan. Voor dit volwassen jubileum ontwikkelde Vino D'Amigo een eigen wijn, gemaakt in samenwerking met Loess uit Ribera del Duero. Een rode wijn welke van het allerbeste terroir kwam, genaamd "Essence" een wijn met de reflectie van 21 jaar wijnplezier. Een grote verassing was dan ook dat voorraad van bijna 800 flessen binnen 2 weken al was uitverkocht.

 

Vino D'Amigo, in de prijzen

Inmiddels behoort de wijnbar Vino D'Amigo tot een van de toonaangevende wijnbars in Nederland en komen er wijnliefhebbers uit heel het land om te genieten van een goed glas wijn en onze heerlijk gerechten. En in 2024 al 25 jaar lang trots leverancier van de vele horecazaken in Nederland.

In 2014 werd Vino D’Amigo uitgeroepen tot tweede wijnbar van Nederland, en in 2015 handhaafde wij deze positie. In 2019,2020, 2021 en 2022 vielen wij wederom in de prijzen en werden we met een Gold Award van de Nederlandse Horecaprijs beloond als ''beste (wijn)bar'' van de gemeente Hoeksche Waard met enerzijds de meeste stemmen en anderzijds de hoogste waardering. In juni 2021 ontving Vino D'Amigo de prijs voor Best B2B wine supplier, The Netherlands. In juni 2023 werden we verrast door The Benelux Enterprise Award 2023 met de prijs Best Online Wine Advisory & Merchant Business. Dit was alweer de 8e prijs. Maar onze mooiste waardering blijft uw onvoorwaardelijke steun en dat in 2024 al 25 jaar lang. 

 
Inloggen

Wachtwoord vergeten?

vergelijk0