• Verzendkosten slechts €7,95
  • Snelle levering
  • Wijnadvies van onze sommelier

Vino D'Amigo

Rosas Negras

Placeholder

Geschiedenis

Toro is een van de oudste wijnregio's van Spanje en heeft een lange geschiedenis in het maken van geweldige rode wijnen. De druif Tinta de Toro is een geëvolueerde vorm van Tempranillo die zich heeft aangepast aan het extreem koude klimaat in de winter en ongelooflijk hete en droge zomers. Het is een variëteit die wijnen produceert met een intense kleur met een geweldige structuur en complexe aroma's. De regio heeft prachtige oude wijngaarden, waarvan vele meer dan 100 jaar oud zijn en Phylloxera (de druifluis van 1867)hebben overleefd, de verwoestende plaag die aan het einde van de 19e eeuw de meeste Europese wijngaarden heeft weggevaagd.. De ongelofelijk hoge kwaliteit heeft dan ook een keerzijde, de productie behoort tot de laagste ter wereld!

De wijngaard

De grond is samengesteld uit zandige leem en grind op het oppervlak, eronder is het rotsachtig. Dit zorgt voor een perfecte drainage. Enkele meters onder de grond ligt een laag klei. Waar het gedraineerde water wordt vastgehouden. De wortels van de wijnstok dringen diep door om dit natuurlijke reservoir te vinden. In Toro hebben ze een extreem continentaal klimaat, met enkele Atlantische invloeden. De zomers zijn lang en warm, terwijl de winter koud is. Met een totaal tussen de 350 en 400 liter regen per jaar, de gemiddelde regenval is licht en maakt Toro een van de droogste wijnbereidingsregio's in Spanje.

Toro

Toro heeft in 1987 een D.O. erkenning gekregen.
Het wijngebied ligt ten noordwesten van Madrid aan de rivier de Duero (in Portugal Douro geheten) en grenst in het oosten aan het wijngebied Rueda. Er zijn maar weinig wijngebieden die de laatste decennia zoveel aan kwaliteit en populariteit hebben gewonnen als Toro, dat zich inmiddels ruim kan meten met Rioja en Ribera del Duero. Ongeveer twee derde van de wijngaarden ligt ten zuiden en ten westen van de stad Toro, in de provincie Zamora. De Tinta de Toro is de lokale variant van de Tempranillo en werd na de Reconquista ingevoerd. Tinta de Toro is 2 weken eerder rijp dan de De Tinta de Toro bevat wat minder zuren en geeft meer kleur.

Bekijk de wijnen

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

vergelijk0