• Verzendkosten slechts €7,95
  • Snelle levering
  • Wijnadvies van onze sommelier

Vino D'Amigo

Vinos de La Luz Mendoza

Placeholder

Geschiedenis van Vinos de La Luz Mendoza

De eerste wijnmakerij gebouwd in de Uco-Vallei. Dit wijnhuis ligt aan de voet van Cerro Tupungato, in de provincie Mendoza Argentinië.

Ze hebben alle productieve middelen om in roestvrijstalen tanks te vinificeren. Bij ontvangst van de druiven tijdens de oogst worden de trossen in een koelruimte bewaard om te voorkomen dat het fermentatieproces begint. Ze besteden veel aandacht aan de details van de uitwerking, met behulp van eerstelijns oenologische inputs. Afhankelijk van de productlijn gebruiken ze Franse eiken vaten van 160 liter, 250 liter en 500 liter en Sloveense eiken vaten van 6.500 liter per stuk. Zowel vat- als eindproductopslagruimtes hebben een programmeerbaar koelsysteem om ervoor te zorgen dat er geen plotselinge temperatuurschommelingen zijn.  

Bekijk de wijnen van 

 

Wijngaarden van Callejón del Crimen

De wijngaarden van La Luz bevinden zich aan de voet van het Tupungato-massief in de Valle de Uco ongeveer 70 km ten zuidwesten van de provinciehoofdstad Mendoza. De Valle de Uco geldt als een van de vooraanstaande wijnbouwgebieden van Argentinië omdat de wijngaarden zich op een hoogte van meer dan 1000 meter bevinden, hetgeen zorgt voor een groot verschil in temperatuur tussen dag en nacht. Daar komt nog het kristalheldere smeltwater uit de Andes bij, waarmee de karige bodem wordt bevloeid en extreem intensief zonlicht dat maar zelden door een wolk wordt afgeschermd. Hier kunnen de veeleisende malbec-druiven hun optimale rijping bereiken. 

Bekijk de wijnen van 

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

vergelijk0