• Verzendkosten slechts €7,95
  • Snelle levering
  • Wijnadvies van onze sommelier

Vino D'Amigo

Raventós Rosell

Placeholder

Geschiedenis

Raventós Rosell is opgericht in 1985 na het huwelijk van Joan Raventós Rosell en Maria Carme Vallverdú Ferrer. Ze kochten een boerderij in de gemeente Masquefa, de boerderij "Heretat Vall-Ventós" heeft 52 hectare gelegen tussen de berg Montserrat en de Sierras of Massif del Ordalmet. Vanaf het begin gingen ze op zoek naar wijnen en cava's met een persoonlijke stijl.  

 

Wijngaarden

De wijngaard zijn eigendom van Joan Raventós Rosell en zijn vrouw. Raventós Rosell heeft 52 hectare eigen wijngaarden, gelegen in het midden van de Penedés, naast de Montserrat berg. De wijngaard heeft verschillende druivensoorten, rijk aan nuances die de meest persoonlijke stijl van Raventós Rosell geven. Ze werken met Penedés, Macabeo, Xarello en Parellada, die de structuur en smaak van het gebied geven, met behulp van Chardonnay en Pinot Noir die helpen om structuur aan de wijnen te geven, waardoor zeer persoonlijke kenmerken in wijnen en cava's ontstaan. 

Penedès

Penedès ligt direct aan de Middellandse Zee en is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de belangrijkste wijngebieden van Spanje. Dit komt door de productie van Cava, de mousserende wijn van Spanje. Het gebied heeft een mild klimaat en dat is gunstig voor het verbouwen van de druiven. Aan de kust is het er warm. Landinwaarts liggen de wijngaarden hoger en hierdoor zijn de druiven die hier geteeld worden meer geschikt voor de productie van witte wijnen. Ongeveer 90% van de Cava's die in Spanje geproduceerd worden komen uit Penedès.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

vergelijk0