• Verzendkosten slechts €7,95
  • Snelle levering
  • Wijnadvies van onze sommelier

Vino D'Amigo

Gildo Vini

Placeholder

Geschiedenis

In een boerenfamilie met een passie voor de agrarische sector werd Ermenegildo geboren, die op 18-jarige leeftijd (in 1980) besloot om als wijnboer te starten. In de loop der jaren wordt er veel wijn geproduceerd door Ermenegildo en wordt steeds meer gewaardeerd. In de stad, werd het gebruikelijk om een "taj van Gildo" te bestellen. De op maat gemaakte flessen met het "Gildo" label.
Passie, gecombineerd met respect voor het land en het verlangen naar innovatie, leiden het bedrijf om een belangrijke investering te doen: mousserende wijn apparatuur wordt gekocht. De productie van Gildo Mousserende Wijnen is begonnen in 2000. 

 

Het wijngebied

Beschut door de koude wind van het noorden en niet ver van de Adriatische Zee, vormen de Friuli Colli Orientali een uniek gebied, met zonnige hellingen en groene heuvels, met een natuurlijke roeping voor de wijnbouw. Het geheim van de kwaliteit van de Colli Orientali-wijnen is de zand en mergel bodem. Azienda Gildo zijn er trots op om tot dit gebied te behoren en beschouwen zichzelf als gelukkig, dat ze zich bevinden in een geografisch bevoorrechte locatie, met een ideale microklimaat voor de wijngaarden. Naast landschap en cultuur, waarderen degenen die deze plek bezoeken ook het rijke aanbod aan wijn. De DOC-wijnen "Friuli Colli Orientali" produceren witte wijnen zoals Friulano, Pinot Grigio, Sauvignon, Chardonnay, Verduzzo, Traminer Aromatico en Ribolla Gialla, maar ook rode wijnen, zoals Cabernet Franc, Merlot, Franconia, Refosco en Schioppettino.

Friuli

Friuli is een kleine regio in het noordoosten van Italië en grenst aan Oostenrijk en Slovenië. De omgeving van deze regio kan geografisch worden opgedeeld in 3 aspecten. Het noorden is erg bergachtig, het midden heuvelachtig en zuiden wat aan de Adriatische Zee grenst is erg vlak. De type wijnen die in deze Italiaanse regio worden geproduceerd verschillen nogal qua smaak afhankelijk van het gebied van productie. In het noorden zijn de Italiaanse wijnen fris en fruitig zoals je ook mag verwachten van een relatief koud wijnklimaat. Friuli heeft ook een eigen druif, namelijk de Friulano. De Friulano kenmerkt zich met het frisse en fruitige van de regio.

Bekijk de wijnen

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

vergelijk0