• Verzendkosten slechts €7,95
  • Snelle levering
  • Wijnadvies van onze sommelier

Vino D'Amigo

Vinos de La Luz Toscane

Placeholder

Geschiedenis van Vinos de La Luz Toscane

Het is al 100 jaar in de maak.

De wijnbouwtraditie van deze familie gaat terug tot het begin van de 20e eeuw, tot 1910, toen de ze naar Argentinië vertrokken op zoek naar werk. Daar brachten ze als dagloners hun kennis in bij het planten, snoeien en oogsten. In dat 'land van melk en honing' hadden deze twee Spanjaarden verschillende banen totdat ze zich in 1919 in Mendoza vestigden, waar de vrije toegang, overheidsgronden van het lagere Andesgebergte arbeid nodig hadden in de buurt van de grens met Chili. De Argentijnse soevereiniteit werd toen vertegenwoordigd door deze Galiciërs, die hun toekomst zagen in de wijnstokken. De plaats was de Uco-vallei, waar Vinos de La Luz voor het eerst wortel schoot.

Inmiddels is Vinos de La Luz een wijnbouwgroep met eigen productiewijnhuizen die unieke kwaliteit bieden in de uitstekende regio's van de oude en nieuwe wereld:

- Toscane Siena. Italië
- Uco Vallei, Mendoza. Argentinië 

Maar ook in Spanje en Californië.

Nadat de wijngaarden zich in Val D′orcia en aan de voet van de berg Amiata, in Toscane, bevonden, werd de wijnmakerij in Montalcino gebouwd om de beste Sangiovese van de regio te produceren.

Bekijk de wijnen van Vinos La Luz Toscane

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

vergelijk0