• Verzendkosten slechts €7,95
  • Snelle levering
  • Wijnadvies van onze sommelier

Vino D'Amigo

Angiuli Donato

Placeholder

Geschiedenis van Angiuli Donato 


Een verhaal dat voor de wijnmakerij Angiuli Donato stamt uit 1880, een familieverhaal waar vandaag de dag geen einde aan kan komen. Het bedrijf, gevestigd in Adelfia in het hart van het wijnbouwgebied van de Primitivo DOP Gioia del Colle, wordt vandaag geleid door Donato Angiuli met de medewerking van zijn zonen Vito en Giuseppe.

Angiuli Donato als wijnmakers zijn hun filosofie, van 1880 tot vandaag, onveranderd gebleven: het grondgebied moet worden gerespecteerd; vandaar de wens om inheemse wijnstokken te cultiveren die goed passen bij de aard van de bodem en het microklimaat.

Angiuli Donato voor de specifieke wijnen van zijn kelder heeft het merk "Maccone" gecreëerd, van de dialectachtige naam van de eerste wijnmaker van de wijnmakerij Angiuli, een man met een grote persoonlijkheid, professionaliteit en bekendheid op het lokale landbouwgebied.
De wijnen van deze lijn zijn afkomstig van druiven van oude Alberello-planten met een gemiddelde leeftijd tussen 50 en 80 jaar, die zeer weinig trossen per wijnstok produceren, waardoor de kwaliteit van het eindproduct wordt geïntensiveerd en sterk wordt verhoogd.

Adelfia

Adelfia is een van de best bewaarde geheimen van Puglia. Adelfia is een gemeente in de Italiaanse provincie Bari. 

Puglia is nog niet lang zo bekend en succesvol als het nu is. Tot 1990 werden de druiven uit het arme zuiden van Italië vervoerd naar het rijke noorden om daar kleur en body toe te voegen aan dunne wijnen van lage kwaliteit. Met de opkomst van de “Nieuwe-Wereld wijnen” begon men anders tegen wijnregio’s met warme klimaten aan te kijken en begon de ontwikkeling van Puglia zoals we het nu kennen. Langzaam werd de regio bekender en kregen ze in de hak van de laars ook  de DOC en DOCG status. Tegenwoordig is Puglia met haar Primitivo’s en Negroamaro’s niet meer weg te denken uit de wijnwereld.

Bekijk de wijnen

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

vergelijk0