• Verzendkosten slechts €7,95
  • Snelle levering
  • Wijnadvies van onze sommelier

Vino D'Amigo

Castello di Torre in Pietra

Placeholder

Geschiedenis

Het wijnhuis Cantina Castello di Torre in Pietra bevindt zich in het middeleeuwse dorp Torre, in het kasteel van Pietra, waar het bestaan van wijngaarden is gedocumenteerd sinds de zestiende eeuw. De kelder - verkregen door het graven in de tufsteenheuvel achter het kasteel - werd al in de jaren 1500 gebruikt voor de productie en conservering van wijn.
In de jaren 1930 werd het landgoed gekocht door senator Luigi Albertini, directeur en eigenaar van de krant Corriere della Sera aan het begin van de eeuw, die de sanering van ongeveer 2.500 hectare leidde, het melkbedrijf Torre in Pietra oprichtte (een baanbrekend bedrijf dat als eerste zwart gevlekte koeien uit de Verenigde Staten in Italië importeerde) en zijn wijnbereidingsactiviteiten versterkte door de bestaande kelder uit te breiden en nieuwe wijngaarden te planten. Het wijnhuis Cantina Castello di Torre in Pietra zoals het er nu uitziet, werd in 1999 gerenoveerd.

Cantina Castello di torre in Pietra

Het wijngebied

De wijngaarden liggen op de eerste heuvels met uitzicht op de Romeinse kust.
De rode variëteiten zijn Sangiovese, Montepulciano, Cesanese, Syrah en Merlot, terwijl de witte variëteiten Vermentino, Fiano, Malvasia Puntinata, Chardonnay en Trebbiano zijn.
De wijngaarden worden gecultiveerd volgens de dictaten van de biologische landbouw, daarom worden er geen meststoffen of chemische pesticiden gebruikt..

Grond

Het land is licht heuvelachtig,  rijk aan mariene sedimenten, deels zand(gebruikt voor witte wijnen) en deels kleiachtig (gebruikt voor rode wijnen).

De gemiddelde hoogte van de licht heuvelachtige bodems ligt 50 meter boven de zeespiegel en de wijngaarden zijn voornamelijk blootgesteld aan het zuiden en westen.

Het milde, winderige klimaat, dat de druiven beschermt tegen schimmels en ziekten, zorgt voor druiven van uitstekende kwaliteit.

Bekijk de wijnen

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

vergelijk0