• Verzendkosten slechts €7,95
  • Snelle levering
  • Wijnadvies van onze sommelier

Vino D'Amigo

Coeli Aula

Placeholder

Geschiedenis

In het gebied was landbouw de bron van levensonderhoud voor de families die er woonden, en zo hebben zich in de loop der jaren de wijn- en olijfproducties ontwikkeld. Het bedrijf werd gekocht door Giuseppe Barni in 1949, onder zijn leiding zag de zorg voor de wijngaarden en de productie van wijn aanzienlijke stijgingen, gedurende drie generaties heeft het bedrijf zijn productie voortgezet, altijd op zoek naar hogere kwaliteitsnormen. Vandaag zitten ze in de vierde generatie, maar de doelstellingen zijn nog altijd hetzelfde; de zorg voor de wijngaarden met volledig respect voor de natuur, hieruit de keuze voor biologische landbouw. 

Wijngaarden

Coeli Aula is gevestigd in de heuvels van Montespertoli Florence in een gebied met een historische roeping voor Chianti. Duurzaamheid, bescherming van inheemse wijnstokken en biodiversiteit vormen de basis van de filosofie.
Het bedrijf beslaat in totaal 150 hectare, waarvan 43 wijngaarden.

De druivenrassen die worden gekweekt zijn vooral Sangiovese, waarvan ze meer dan 29 verschillende klonen hebben. De familie heeft altijd veel aandacht besteed aan de bescherming van inheemse wijnstokken zoals: canaiolo en Colorino (die samen met Sangiovese de basis vormen van de Chianti Coeli Aula), Ciliegiolo, Pugnitello en Trebbiano.
Er worden ook internationale druivenrassen gekweekt zoals Merlot, Cabernet, Chardonnay en Sauvignon Blanc.

Bekijk de wijnen

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

vergelijk0