• Verzendkosten slechts €7,95
  • Snelle levering
  • Wijnadvies van onze sommelier

Vino D'Amigo

Endrizzi

Placeholder

Geschiedenis

Endrizzi is opgericht in 1885 en is een van de oudste wijngaarden in Trentino. De wijnmakers zijn allemaal leden van de Endrici-familie (in het lokale dialect "Endrizzi) Francesco en Angelo, de oprichters van de wijnmakerij, importeerden cabernet- en merlot-druiven naar Trentino, wijnstokken die vandaag de dag onmisbaar zijn voor de Masetto-lijn, samen met de traditionele Teroldego en Lagrein. Francesco werd opgevolgd door zijn zoon Romano, die president was van de provincie Trento, en zijn neef Franco die met een sterke persoonlijkheid voorzitter was van het Trentino wijnbereidingscomité. Tegenwoordig wordt het wijnhuis beheerd door de vierde en vijfde generatie, namelijk door Paolo en Christine en door hun kinderen Lisa Maria en Daniele. Samen combineren ze ervaring en nieuwe ideeën en behandelen ze het wijnhuis in elk aspect: productinnovatie, communicatie en marketing, architectuur en duurzame landbouw.

Wijngaarden

De teelt van Trentino wijngaarden heeft een lange traditie. De Endrizzi wijngaarden strekken zich uit tussen de vlakte, de heuvel en de berg. Elke bodem is geologisch geanalyseerd, om de meest geschikte bodem voor elk type druiven te identificeren. Ze hebben ervoor gekozen om zich te wijden aan zowel de zorg van lokale als internationale wijnstokken. De rijkdom van de minerale elementen en het microklimaat van het terroir geven fruitige en intense wijnen die inmiddels belangrijke internationale prijzen hebben behaald.

Trentino

Trentino is een regio in het noorden van Italië, ook wel 'de poort van Italië' genoemd, grenzend aan Lombardije en Veneto. Trentino is verdeeld in twee provincies: Trente en Zuid-Tirol (Alto Adige). De streek is bekend van de Dolomieten, populair voor de zomervakantie en de wintersport, en telt bijna 300 meren, waarbij de meren van Caldanazzo, Ledro en natuurlijk het Gardameer de bekendste zijn.

Bekijk de wijnen

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

vergelijk0