Productomschrijving
Hoe wordt deze wijn gemaakt?
Om een gelijkmatige rijping van de druiven te garanderen worden de trossen en bladeren meerdere keren tijdens de zomer verdund. De Teroldego druiven worden de met de hand geplukt en geselecteerd. Tijdens de oogst worden de druiven in ondiepe bakken geplaatst om ze te laten drogen. Het droogproces duurt ongeveer drie maanden waarin de druiven 35% van hun gewicht verliezen, en bereiken hierdoor een optimale concentratie druivensuiker. Na het droogproces worden de steeltjes verwijderd, daarna worden de druiven gefermenteerd bij een temperatuur van 10 °. De wijn wordt gescheiden van alle vaste deeltjes, zoals de schillen en pittten. Vervolgens gaat de wijn in kleine Franse eikenhouten vaten. Verfijning duurt ongeveer 20 maanden in eikenhouten barriques en wordt gevolgd door zes maanden fles rijping. De Gran Masetto heeft een robijnrode kleur en aroma's van rijp donker fruit, kruiden, vanille en boter. Het hoge alcoholgehalte (15,5%) verhoogt de volle tannines en maakt het tegelijkertijd verleidelijk, evenwichtig en harmonieus. Een duidelijk lange en aangename afdronk.
Gerelateerde producten
Bekijk hier al onze categorieën
Recent door u bekeken
Endrizzi
Endrizzi Gran Masetto
€59,95