• Duurzame verzending slechts €5,95
  • Snelle levering
  • Wijnadvies van onze sommelier

Antiche Terre Venete

Placeholder

Geschiedenis

De geschiedenis van de wijnmakerij Antiche Terre Venete gaat terug tot het begin van de jaren 1900. Wanneer passie en werk samenkomen, creëren ze unieke levensverhalen, zoals die van Vittorio, de oprichter van het wijnhuis. De liefde voor zijn land is zo sterk dat hij al zijn energie steekt aan het werk in de wijngaarden en zijn olijfbomen in de Valpantena. De wijnbouw van de familie ging van generatie op generatie, van Vittorio naar zoon Sergio en vervolgens naar neef Luciano. Later ontmoette hij de familie Degani waarna ze samen besloten om hun droom, passie en vaardigheden in te zetten voor Antiche Terre Venete. Het enthousiasme van Richard Degani en de ervaring en kennis van Luciano Sancassani was een perfecte combinatie.

Wijngaarden

Antiche Terre Venete bezit zo'n 50 hectare wijngaarden in Valpantena. Het grondgebied van Valpantena strekt zich uit ten oosten van Verona. Een gebied met een rijke historie met unieke kenmerken. De wijngaarden van Antiche Terre Venete produceren de druivenrassen die kenmerkend zijn voor het gebied zoals Corvina, Rondinella en Corvinone. Er wordt gewerkt met veel respect voor het milieu en het landschap men werkt er met veel zorg, liefde en passie. De oogst bij Antiche Terre Venete wordt geheel met de hand uitgevoerd.

 

Veneto

De Veneto is een van de belangrijkste wijnbouwregio’s van Italië. Het gebied strekt zich uit van het Gardameer in het westen tot de golf van Venetië in het oosten, uitlopend in een smalle strook noordwaarts richting de Oostenrijkse grens. Geen andere regio in Italië kent zoveel kwaliteitswijnen, waarvan Prosecco, Valpolicella en Bardolino slechts enkele voorbeelden zijn. Valpolicella is misschien de meest bekende naam voor rode wijn, gemaakt van de lokale rassen Corvina, Molinara en Rondinella volgens traditionele, inmiddels beroemde procedés. Amarone is een intense, droge rode wijn gemaakt van deels ingedroogde druiven. Bij Ripasso wordt de Valpolicella opnieuw gegist op gedroogde druivenschillen om de wijn krachtiger en voller te maken.

Bekijk de wijnen

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

vergelijk0