Productomschrijving
Hoe wordt deze wijn gemaakt?
De rijping van de druiven wordt verzekerd door blad verwijdering en uitdunning van trossen in de zomer. Tijdens het plukken worden alleen de rijpe en gezonde druiven met de hand geplukt. Na de oogst worden de druiven 10 dagen gedroogd hierdoor verliezen de druiven 5% van hun gewicht en bereiken een ideale concentratie van suikers. De twee druivensoorten worden gevinifieerd en afzonderlijk van elkaar verouderd. De gedeeltelijk uitgedroogde en koele druiven worden ontsteeld en de druiven worden gefermenteerd in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van 12 °. Na de botteling rijpt de wijn nog 9 maanden op de fles. Dit proces zorgt voor een mooie rode wijn met fruitige tonen van rijpe kersen en rode bessen gevolgd door kruidige tonen zoals vanille en geroosterde amandelen. In de mond is het elegant, zacht en vol van smaak
Gerelateerde producten
Bekijk hier al onze categorieën
Recent door u bekeken
Endrizzi
Endrizzi Masetto Due
€28,95