• Verzendkosten slechts €7,95
  • Snelle levering
  • Wijnadvies van onze sommelier

Vino D'Amigo

Kelman Family Vineyards

Placeholder

Geschiedenis van Kelman Family Vineyards

Aangenaam Juliana Kelman, ik heb de Braziliaanse en Portugese nationaliteit. Mijn grootouders van vaderskant verlieten Portugal in de jaren 40 om het leven in Brazilië te proberen en ik begon in 2013 met het produceren van wijnen in Portugal. Graag deel ik met u mijn visie op Dão, een regio met uitstekende wijnen en veel historie. Een prachtige plek, met vriendelijke mensen die op oogstdagen nog zingen, zoals zoveel generaties hebben gedaan.

 

Kelman wijn uit Dao Portugal

Authentieke en gastronomische wijnen


Mijn doel is altijd geweest om het karakter van Dão te respecteren en de lange traditie te omarmen van het produceren van enkele van de beste wijnen in Portugal van lokale variëteiten, zoals Touriga Nacional en Encruzado. Mijn inspiratie is om deze Portugese juwelen naar de hele wereld te brengen. Ik combineer intelligente voorouderlijke praktijken, zo worden hier de druiven nog traditioneel met de blote voeten gekneusd. Het resultaat is authentieke, hoogwaardige, elegante en gastronomische wijnen.

DAO regio in Portugal

Dão is een van de oudste afgebakende (DOC) wijngebieden in Portugal (1908). Het is gelegen tussen de rivieren Mondego en Dão in het midden-noorden van het land, een bergachtig gebied met een gematigd klimaat. Het wijngebied ligt voornamelijk op een plateau dat aan drie kanten beschut wordt door de granieten bergketens Serra da Estrela, Serra do Caramulo en Serra da Nave. De regio ervaart overvloedige regenval in de wintermaanden en lange, warme droge zomers voorafgaand aan de oogst. De wijngaarden van de regio zijn geplant op zanderige, goed doorlatende grond op de top van granietrots. Het is de thuisbasis van verschillende soorten autochtone druiven, waarbij het grootste deel van de wijnproductie wordt gemaakt van de Touriga Nacional, Tinta Roriz (Tempranillo), Jaen, Alfrocheiro (rood) en Encruzado, Bical, Cerceal en Malvasia Fina (wit) en anderen.

De wijngaarden van Kelman

De Kelman Family Vineyard ligt in Nelas, in het hart van de regio Dão. Het is op het stadsplein dat het Dão-wijnfestival elk jaar in september plaatsvindt. Nelas herbergt ook een centrum voor wijnbouwstudies van de Dão, beroemd om de lange levensduur van zijn wijnen. De wijngaard heeft 6 hectare die in het jaar 2000 zijn aangeplant met traditionele druivensoorten waarvan Touriga Nacional ongeveer 50% voor zijn rekening neemt. Meer recentelijk werd 1,5 hectare oude wijnstokken in het landgoed opgenomen. De gemiddelde hoogte is 430 meter. Zachte helling en zandgrond (afgebroken graniet) zorgen voor een goede afwatering. Neerslag is 900 mm/jaar, geconcentreerd in de winter. De temperatuur varieert van het vriespunt in de winter tot 30 graden Celsius of meer in de zomer. De dagelijkse temperatuuramplitude is hoog (de dagen kunnen warm zijn, maar de nachten zijn altijd koel). Dit zorgt voor ideale omstandigheden voor een geleidelijke rijping van de druif en de frisheid van de wijnen.

Wijngaard Kelman Dao Portugal

​Vanuit de wijngaard is het mogelijk om het Caramulo-gebergte en het dorp Vilar Seco te onderscheiden. De wijngaard ligt op 20 km van Viseu, 90 km van Coimbra, 120 km van Porto en 280 km van Lissabon. Bereikbaar met de auto of de trein (route van Lissabon naar Nelas), een bezoekje waard.

Bekijk de wijnen van Kelman 

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

vergelijk0