• Verzendkosten slechts €7,95
  • Snelle levering
  • Wijnadvies van onze sommelier

Vino D'Amigo

Castello di Neive

Placeholder

Geschiedenis

Het landgoed Castello di Neive heeft een eeuwenoude geschiedenis die nauw verbonden is met de stad Neive en zijn wijnen, met barbaresco in het bijzonder. In 1735 werd oprichter Manfredo Bongiovanni, gefinancierd door donaties van zijn oom en begon met de bouw van het aristocratische palazzo dat later Castello di Neive werd. Een van de rijkste landeigenaren in het gebied, meer 200 hectare werden toegeschreven aan hem.
De kasteel was ongeveer 15 jaar later klaar.

De wijngaard

Ze zijn erg trots op al de wijngaarden. Ze hebben elk individuele verhalen en unieke kenmerken die ze proberen te benadrukken en door te voeren tot aan de fles.
In sommige gevallen wordt dit bereikt door aparte vinificatie, wijngaard per wijngaard; dit worden de meest exclusieve en intrigerende wijnen. Al de wijngaarden zijn beplant met als doel het maken van eigen wijnen. Druiven telen is geen doel op zich, maar een belangrijke tussenstap; de druiven moeten schoon, gezond en de juiste rijpheid hebben.

Piemonte, Neive

De regio Piemonte is een Italiaanse regio in het Noordwesten van Italie. De afkomst van de naam letterlijk ‘aan de voet van de bergen’ heeft te maken met de ligging aan de zuidkant van de Alpen.
Met als hoofdstad het schitterende Turijn, is de regio een van de belangrijkste wijnregio´s ter wereld. De bekende wijnplaatsen Alba en Asti vormen het centrum van de wijnindustrie in de regio. Neive is een kleine stad gelegen in het zuiden van Piemonte. Het ligt tussen Alba en Asti in en wordt omgeven door glooiende heuvels met wijnranken.

Bekijk de wijnen

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

vergelijk0