Kalfsoester met paddenstoelensaus
Een kalfs ‘oester’ is vrij klein, maar erg fijn van smaak! Dit recept laat de kalfsoester tot zijn recht komen. De combinatie van de verschillende soorten paddenstoelen geven het recept een gevoel van decadentie.
Bereidingswijze
- Haal het vlees 30 minuten voor bakken uit de koeling.
- Snijd de sjalotjes en knoflook fijn en de paddenstoelen grof.
- Bak de knoflook, sjalotjes en paddenstoelen in een hete pan met boter.
- Voeg een takje tijm en de wijn toe en breng even aan de kook.
- Voeg daarna de room en fond erbij en 2 minuutjes laten inkoken voeg naar smaak de peper en zout toe.
- Smelt in een bakpan de boter en olie en laat dit goed warm worden.
- Bak de kalfsoesters op middel hoog vuur en na 1 minuut omdraaien met een vleestang.
- Regelmatig keren en garen tot de gewenste gaarheid en in aluminiumfolie laten rusten.
- Serveer de kalfsoester op een mooi bord en giet de paddenstoelensaus er overheen.