Italiaanse mosselpan
De schelp van de mossel heeft een blauwzwarte kleur. De binnenkant is parelmoer-glanzend. De maximale lengte is ongeveer 13 cm. Mosselen hebben een zilte, fris-zoete smaak. Mosselen kunnen op veel manieren bereid worden. In dit recept worden de mosselen op een Italiaanse manier bereid.
Bereidingswijze
- Spoel de mosselen goed af.
- Verwijder kapotte mosselen en openstaande mosselen die na een stevige tik niet sluiten. Leg de mosselen in een ruime pan.
- Voeg de tomaten en wijn toe en breng het afgedekt met de deksel op de pan aan de kook. Kook de mosselen 7 minuten totdat alle schelpen openstaan.
- Snijd de knoflook fijn.
- Verhit in een grote pan of mosselpan de olie. Fruit de knoflook en de groentemix 5 minuten aan.
- Verwijder de dichte mosselen. Snijd het basilicum fijn.
- Schep de mosselen en de groenten in diepe borden en bestrooi met het basilicum.
- Serveer de mosselen eventueel met knoflookmayonaise (aioli)
Tip: Lekker met focaccia of ciabatta