• Duurzame verzending slechts €5,95
  • Snelle levering
  • Wijnadvies van onze sommelier

Schelp- / Schaaldieren

Placeholder

Italiaanse mosselpan

De schelp van de mossel heeft een blauwzwarte kleur. De binnenkant is parelmoer-glanzend. De maximale lengte is ongeveer 13 cm. Mosselen hebben een zilte, fris-zoete smaak. Mosselen kunnen op veel manieren bereid worden. In dit recept worden de mosselen op een Italiaanse manier bereid.

Bereidingswijze

  1. Spoel de mosselen goed af.
  2. Verwijder kapotte mosselen en openstaande mosselen die na een stevige tik niet sluiten. Leg de mosselen in een ruime pan.
  3. Voeg de tomaten en wijn  toe en breng het afgedekt met de deksel op de pan aan de kook. Kook de mosselen 7 minuten totdat alle schelpen openstaan. 
  4. Snijd de knoflook fijn.
  5. Verhit in een grote pan of mosselpan de olie. Fruit de knoflook en de groentemix 5 minuten aan.
  6. Verwijder de dichte mosselen. Snijd het basilicum fijn.
  7. Schep de mosselen en de groenten in diepe borden en bestrooi met het basilicum.
  8. Serveer de mosselen eventueel met knoflookmayonaise (aioli) 

Tip: Lekker met focaccia of ciabatta

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

vergelijk0