• Duurzame verzending slechts €5,95
  • Snelle levering
  • Wijnadvies van onze sommelier

Rundvlees

Placeholder

Kogelbiefstuk met peterselie

Een kogelbiefstuk is een variant van een biefstuk.
Dit vlees wordt gesneden van de kogel van de bovenbil van een koe, of van de kogel van het spierstuk. Dit deel vlees wordt kogel genoemd, aangezien het bij het kogelgewricht zit, niet vanwege de 'kogelachtige' vorm.

Bereidingswijze

  1. Haal de biefstukken een half uur van te voren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  2. Neem een koekenpan en verwarm deze op hoog vuur. Verminder de warmtebron en laat de pan op laag vuur staan, pan mag niet meer ‘walmen’.
  3. Als de pan iets is afgekoeld, doe de boter in de pan. Breng de temperatuur weer iets omhoog. Laat de boter lichtbruin worden. Pas op dat de boter niet verbrand.
  4. Leg de biefstukken in de pan nu met matig vuur. De biefstukken moeten bakken. Als de temperatuur te laag is, dan spreekt men eerder van ‘koken’. Dus wees creatief met de temperatuur regeling. Bak aan een zijde. Beweeg het vlees voorzichtig met een tang, niet met een vleesvork. Draai om na ongeveer 1,5 minuut. Draai het vuur iets hoger, de pan koelt iets af vanwege de temperatuur van de nog niet gebakken vleeskant. Bak verder aan deze zijde wederom 1,5 minuut.
  5. Haal het vlees nu uit de pan leg het op een bord den dek af met aluminium folie.
  6. Giet alleen het vet uit de pan, voeg nu de gesneden uitjes toe, laat even fruiten, voeg de peterselie toe. 
  7. Blus af voor de jus.
    Dit kan naar behoefte met bijvoorbeeld:
    Water, zout en peper , witte wijn , rode wijn of witte wijn en pesto.
  8. Verwijder de folie van de biefstukken.
  9. Bestrooi nu met zeezout en vers gemalen zwarte peper.

Tip: Dit gerecht is lekker met geroosterde aardappel wedges, gekookte haricots verts met een sjalotje en een lekkere klont boter.



Inloggen

Wachtwoord vergeten?

vergelijk0