• Duurzame verzending slechts €5,95
  • Snelle levering
  • Wijnadvies van onze sommelier

Varkensvlees

Placeholder

Varkenshaas in sinaasappel

Varkensvlees is één van de meest gegeten vleessoorten in Nederland en Europa. Varkenshaas is de meest malse spier van het varken, die zich in de rug van een varken bevindt. Het is een schuin toelopend stukje vlees.

Bereidingswijze

  1. Haal het vlees een half uur van te voren uit de koelkast en laat het op temperatuur komen.
  2. Dep de varkenshaas met keukenpapier droog en bestrooi deze met peper.
  3. Verhit boter in een koekenpan en bak hierin de varkenshaas in ca. 15 minuten op middelhoog vuur aan beide zijden goudbruin en rosé van binnen. Breng de varkenshaas op smaak met zout.
  4. Neem de varkenshaas uit de koekenpan en houd deze warm onder aluminiumfolie.
  5. Voeg aan de jus de sinaasappelsap, sinaasappelmarmelade, honing en kruidnagel toe en laat de jus op zacht vuur ca. 5 minuten inkoken.
  6. Snijd ondertussen de varkenshaas in plakken.
  7. Serveer de gesneden varkenshaas met de sinaasappeljus.

Tip: Lekker met gebakken aardappeltjes en een groene salade.



Inloggen

Wachtwoord vergeten?

vergelijk0