• Duurzame verzending slechts €5,95
  • Snelle levering
  • Wijnadvies van onze sommelier

Lamsvlees

Placeholder

Lamsbout met tijm en rozemarijn

Lamsbout is de achterbout van het lam, die aan één stuk wordt gebraden. Het vlees kan met of zonder been worden gebraden, maar de smaak is beter als het been wordt mee gebraden. Reken 25 minuten braadtijd voor 500 gram bout en 20 minuten langer voor elke 500 gram meer.

Bereidingswijze

  1. Laat de lamsbout kort voor gebruik op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Verdeel de rozemarijn in 15 kleine takjes. Dep de lamsbout droog met keukenpapier.
  3. Maak in de lamsbout 15 kleine inkepingen van ca. 1 cm diep en stop in elke inkeping een plakje knoflook en een takje rozemarijn.
  4. Schenk de groentebouillon en sjalotjes in de braadslede. Bestrijk de lamsbout met olijfolie en leg de lamsbout op het rooster in de braadslede. Strooi een beetje zeezout over de lamsbout en zet de lamsbout ca. 40 minuten in het midden van de oven.
  5. Roer in een mengkom de mosterd, honing en tijm door elkaar. Verhoog de temperatuur van de oven  naar 220°C. Neem de lamsbout uit de oven en bestrijk deze met het mosterdmengsel.
  6. Braad de lamsbout nog ca. 15 minuten in het midden van de oven.
  7. Neem de lamsbout uit de braadslede en laat het vlees ca. 10 minuten afgedekt met aluminiumfolie rusten.
  8. Snijd de lamsbout in plakken en serveer deze met gebakken aardappeltjes en groente naar keus. 


Inloggen

Wachtwoord vergeten?

vergelijk0