• Duurzame verzending slechts €5,95
  • Snelle levering
  • Wijnadvies van onze sommelier

Witvis

Placeholder

Kabeljauw met groene asperges en mosterdsaus

Trek in een klassiek gerecht? Kabeljauw wordt vaak geserveerd met mosterdsaus en dat is niet voor niets. Mosterd heeft een scherpe smaak die goed combineert met de smaak van witvis.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de onderkant van de asperges. Snijd ook de sjalotjes en peterselie fijn.
  2. Was de kabeljauwmoten. Leg ze in een kom en smeer ze in met een dun laagje mosterd, pers er ook het sap van een halve citroen overheen. Breng op smaak met peper en zout. Laat ongeveer een uur marineren.
  3. Neem het bakpapier. Verdeel hierover in het midden de tomaatjes en asperges, leg de vis erop en vouw het bakpapier losjes, maar stevig dicht tot een pakketje. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
  4. Smelt 60 gram boter in een koekenpan en fruit hierin de sjalotjes blus af met de wijn en roer alles goed los. 
  5. Roer de slagroom met de rest van de mosterd en citroensap erdoor. Laat het wat indikken. Breng op smaak met peper en zout. 
  6. Haal de pakketjes na 20 minuten uit de oven en vouw ze voorzichtig open.
  7. Verdeel de tomaatjes, asperges en de vis over de borden, schenk de saus over de kabeljauw en de asperges, en bestrooi met peterselie.

Tip: Lekker om te serveren met aardappelpuree. 

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

vergelijk0