• Duurzame verzending slechts €5,95
  • Snelle levering
  • Wijnadvies van onze sommelier

Sushi

Placeholder

Sushi met tonijn en zalm

Verse sushi is niet alleen erg lekker, maar ook nog eens leuk om zelf te maken. Om zelf sushi te maken is het belangrijk dat u goede ingrediënten gebruikt. De vis moet vers zijn, dan is de sushi veruit het lekkerst. Naast verse vis is goede sushirijst ook heel belangrijk. Het mag niet te droog zijn, lekker plakkerig en op de juiste manier worden bereid.

Bereidingswijze

  1. Was de rijst en laat die uitlekken. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Na het koken laat je de rijst nog 10 minuten staan, met de deksel op de pan.
  2. Doe de rijstazijn in een kleine pan en verwarm die op laag vuur (niet laten koken!). Is de azijn warm, haal dan het pannetje van het vuur en schep de suiker en het zout in de rijstazijn.
  3. Schep de rijst in een schaal en meng daar de rijstazijn doorheen. Laat de rijst even afkoelen.
  4. Snijd de komkommer, zalm tonijn en avocado in smalle repen. 
  5. Tijd voor de sushi: leg een nori-vel op het bamboe sushimatje en beleg de helft van het nori-vel met een dun laagje sushirijst.
  6. Maak de andere helft een klein beetje vochtig, zo blijft het straks goed plakken.
  7. Leg de zalm en avocado op de helft met de rijst, rol de nori strak op en snijd de sushi rol in stukken.
  8. Doe hetzelfde met het volgende nori-vel, maar vul deze met de tonijn en komkommer.
  9. Serveer de sushi met sojasaus en wasabi.
Inloggen

Wachtwoord vergeten?

vergelijk0