Chocoladebrownies
Het is een van de populairste zoetigheden: de brownie. Logisch ook, want die smeuïge binnenkant is verslavend lekker. Deze brownie is een echte aanrader! Lekker om het diner mee af te sluiten. En ook nog eens snel klaar!
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Smelt de pure chocolade samen met de roomboter.
- Als de chocolade en de boter gesmolten zijn, haal je de pan van het vuur en laat je het geheel een beetje afkoelen.
- Voeg de basterdsuiker toe en roer goed door.
- Ondertussen meng je in een andere kom de bloem met het zakje bakpoeder en een snufje zout. Zeef de bloem om klontjes te voorkomen.
- Voeg vervolgens de eieren toe en roer het goed door.
- Meng daarna het bloemmengsel beetje voor beetje met de gesmolten chocolade/boter.
- Voeg de fijngehakt hazelnoten toe.
- Als alles goed gemengd is, schep je het geheel in een ingevette ovenschaal.
- Bak de brownie ongeveer 30 minuten in de oven.
- Smelt nog wat chocolade naar keuze, en sprenkel dit in streepjes over de brownie heen.