• Duurzame verzending slechts €5,95
  • Snelle levering
  • Wijnadvies van onze sommelier

Wild zwijn

Placeholder

Wild zwijn rollade met rode wijn saus

Wild zwijn heeft geen bijzonder uitgesproken wildsmaak. Wild zwijn is ontzettend veelzijdig en een stuk magerder dan varkensvlees. Dit recept is ideaal voor een feestelijke avond!

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bestrooi de rollade licht met zout en peper en smelt 50 gram boter in een braadslede op het vuur.
  3. Braad hier de rollade om en om in aan en en blus af met de wildfond.
  4. Zet de rollade in de voorverwarmde oven en gaar in 45 minuten naar een kerntemperatuur van 65 graden.
  5. Besprenkel de rollade tussendoor een paar keer met het braadvet. 
  6. Haal de rollade uit de braadslee als deze 65 graden is en laat deze 15 minuten rusten op een platte schaal afgedekt met aluminiumfolie. 
  7. Maak ondertussen de rode wijn saus.
  8. Snijd de boter in blokjes en leg op een bordje in de koelkast.
  9. Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn. Doe een scheutje boter in een steelpan en fruit de sjalot en knoflook aan.
  10. Giet de rode wijn, bouillon en een klein scheutje balsamico azijn erbij, voeg ook de takjes tijm en het laurierblaadje toe.
  11. Zet het vuur hoog en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur, zodra de saus kookt, ietsje lager en laat het geheel ongeveer 15 minuten inkoken.
  12. Zeef de rode wijnsaus daarna door een hele fijne zeef.
  13. Zet het pannetje met de gezeefde saus terug op het vuur en draai het vuur zo laag mogelijk.
  14. Voeg nu de blokjes boter toe en klop de saus met een garde totdat de saus goed is.
  15. Snijd de wild zwijn rollade in plakken en verdeel over de borden, giet de rode wijn saus eroverheen.

Tip: Lekker om te serveren met spruitjes en aardappelpuree.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

vergelijk0