• Duurzame verzending slechts €5,95
  • Snelle levering
  • Wijnadvies van onze sommelier

Konijn/Haas

Placeholder

Konijnenbouten met stoofpeer

Een wild konijn is kleiner dan een tam konijn. Bovendien is het vlees lichter van kleur en heeft het een uitgesproken wildsmaak. Konijnenbouten uit de oven zijn heerlijk in combinatie met stoofpeertjes. 

Bereidingswijze

  1. Schil de peren maar laat de steeltjes eraan.
  2. Doe de peertjes in een ruime pan en voeg de wijn, suiker, kaneel, steranijs en kruidnageltjes toe. Breng aan de kook. Voeg eventueel citroenschil en/of laurier toe.
  3. Stoof 1 uur op laag vuur. 
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Doe alle ingrediënten op de wildfond na, in de braadslede. Bestrooi met peper en zout en schep alles goed door elkaar. 
  5. Schuif de braadslede 1 uur in de oven. Zorg ervoor dat je de konijnenbouten regelmatig keert.
  6. Voeg  de fond toe en schep alles goed om.
  7. Laat het gerecht in nog ongeveer 30 minuten gaar worden.
  8. Dek eventueel losjes af met aluminiumfolie om te voorkomen dat de ingrediënten te donkere randjes krijgen.
  9. Verdeel de konijnenbouten uit de oven op de borden met de stoofpeertjes. 
Inloggen

Wachtwoord vergeten?

vergelijk0