• Duurzame verzending slechts €5,95
  • Snelle levering
  • Wijnadvies van onze sommelier

Pasta zeevruchten

Placeholder

Linguine met Venusschelpen

Een klassieker uit Italië met schelpdieren gewoon uit de Noordzee: Linguine met venusschelpen. Je maakt hem met vongole, linguine en tomaten. 

 

Bereidingswijze

  1. Verwijder venusschelpen die een kapotte schelp hebben of die niet sluiten als u erop tikt.
  2. Schenk de wijn in een pan met dikke bodem en voeg de knoflook, de helft van de peterselie en de venusschelpen toe.
  3. Kook de venusschelpen 5 minuten op hoog vuur met de deksel op de pan, of tot ze openstaan. Schud de pan af en toe.
  4. Schep de venusschelpen uit de pan en bewaar het kookvocht. Gooi exemplaren die nog gesloten zijn weg en haal de helft van de rest uit de schelp.
  5. Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Voeg de ui toe en bak hem 5 minuten op laag vuur of tot hij zachter is. Voeg de tomaten, Spaanse peper, het bewaarde kookvocht van de Venusschelpen en peper en zout toe. 
  6. Breng het geheel aan de kook en laat het 20 minuten sudderen met het deksel op de pan. Breng intussen water met wat zout aan de kook in een grote pan met dikke bodem en kook hierin de pasta gaar. 
  7. Giet de pasta af, en bewaar de pasta in de warme pan.
  8. Roer de Venusschelpen zonder schelp door de tomatensaus en warm ze 2/3 minuten mee. 
  9. Schenk de saus over de pasta en meng.
  10. Garneer de pasta met de Venusschelpen in de schelp en de resterende peterselie, en serveer. 
Inloggen

Wachtwoord vergeten?

vergelijk0