• Verzendkosten slechts €7,95
  • Snelle levering
  • Wijnadvies van onze sommelier

Vino D'Amigo

Pasta tomatensaus

Placeholder

Ricotta-citroen ravioli met tomatensaus

Ravioli zijn gevulde pastakussentjes. Van de pasta worden bladen gemaakt, die in gewenste vorm worden gesneden en gevuld met een vulling naar keuze. In dit recept is de ravioli gevuld met ricotta en citroen. De bovenste laag pasta wordt meestal met een vork op de onderste laag aangedrukt.

Bereidingswijze

  1. Meng de eieren en de meel door elkaar totdat het mengsel niet meer zo vloeibaar is. Voeg ook de olijfolie en zout toe.
  2. Kneed het deeg ongeveer 10 minuten tot het een elastisch en stevig is.
    Voeg, als het deeg te zacht is, nog wat extra bloem toe; als het deeg te droog aanvoelt, doe er dan  een beetje koud water bij.
  3. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat 1/2 uur rusten in de koelkast.
  4. Maak ondertussen de raviolivulling door alle ingrediënten voor de vulling te mengen in een kom. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Haal het deeg uit de koelkast en snijd in vier gelijke stukken.
    Bestuif een werkblad met bloem. Rol elk stuk deeg uit tot een dunne lap van ongeveer 3 mm dik met een deegroller.
  6. Vouw elk stuk dubbel en snijd door bij de vouwrand zodat je twee gelijke stukken krijgt.
  7. Schep op de ene deeghelft hoopjes vulling en leg de andere deeghelft erover heen.
    Druk de ravioli uit met een uitsteekvorm of snijd vierkanten uit. Druk de randen dicht met een vork.
  8. Breng een pan met ruim water aan de kook met wat zout. Leg de ravioli voorzichtig in het water en kook de ravioli in ongeveer 6 minuten beetgaar. Giet af en houd warm.
  9. Maak ondertussen de saus, snijd de knoflook in kleine stukjes.
  10. Verwarm een royale scheut olijfolie in een koekenpan op laag vuur. Voeg de knoflook toe en laat garen tot deze begint te verkleuren. En haal de knoflook uit de pan.
  11. Zet het vuur hoger en voeg de gepelde tomaten en wat zout toe.
  12. Scheur de helft van de basilicumblaadjes in grove stukken en voeg toe aan de saus. Laat 5 minuten rustig inkoken.
  13. Pureer kort met een staafmixer tot een saus, als de saus te dik is voeg dan wat van het kookvocht van de pasta toe.
  14. Leg de ravioli in de pan met de tomatensaus en laat 30 seconden staan.
  15. Leg de ravioli op een bord, schep er een lepel saus overheen en maak af met de geraspte Pecorino, basilicum, een scheutje olijfolie en versgemalen peper.
Inloggen

Wachtwoord vergeten?

vergelijk0