Fettuccine met kip en pesto
Pasta met pesto is een lekker en gemakkelijk recept dat je in ieder geval 1 keer in je leven gekookt moet hebben. Je combineert kip in een lekker pestosaus met fettuccine pasta. De pasta pesto is voor 4 personen en staat binnen een half uur op tafel.
Bereidingswijze
- Doe voor de pesto de basilicum, de olijfolie, pijnboompitten, knoflook en een flink snufje zout in een keukenmachine of blender, en pureer tot het mengsel glad is.
- Schep in een kom en roer de twee soorten kaas erdoor.
- Verhit de plantaardige olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilets gaar.
- Breng ondertussen een grote pan met wat zout aan de kook. Voeg de pasta toe en laat 8/10 minuten koken.
- Snijd de kipfilet in kleine blokjes
- Giet de pasta af, voeg de kip en pesto toe, en voeg daarna peper naar smaak toe.
- Garneer de pasta met basilicum of rucola en extra pijnboompitten en Parmezaanse kaas.