• Duurzame verzending slechts €5,95
  • Snelle levering
  • Wijnadvies van onze sommelier

Eend

Placeholder

Gegrilde eendenborst met portsaus en sinaasappel

Wil jij je gasten of gezin een indrukwekkend hoofdgerecht voorschotelen? Eend met sinaasappel is een klassieke en heerlijke combinatie.

 

Bereidingswijze

  1. Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe, roer het goed door tot de bloem licht begint te kleuren. Giet de warme bouillon er geleidelijk bij en laat al roerende aan de kook komen.
  2. Voeg de port toe en laat de saus op laag vuur zonder deksel 5 minuten pruttelen.
  3. Was de sinaasappels en rasp de schil en leg de schilletjes in een laagje water.
    Laat de schilletjes 5 minuten koken en giet ze af. Pers 1 sinaasappel uit en snijd de andere in partjes. Voeg de schilletjes en sinaasappelsap toe aan de portsaus. Voeg de citroensap en wat zout en peper toe.
  4. Bestrooi de eendenborstfilets aan beide kanten met zout en peper. Verwarm een grillpan. Leg de filets met het vel naar beneden in de droge pan en laat ze 3 tot 4 minuten zachtjes bakken. Druk de eendenborst filets aan met een spatel zodat al het vet goed smelt. Draai de filets om en bak ze nog 3 minuten.
  5. Laat ze afgedekt in aluminiumfolie nog een paar minuten rusten en snijd elke filets in vier stukjes. Verdeel die stukjes over de borden en schep er een lepel saus bij en garneer met de partjes sinaasappel.

Tip: Dit gerecht is lekker met gebakken aardappeltjes, spruitjes of salade.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

vergelijk0