Productomschrijving
Hoe wordt deze wijn gemaakt?
De druiven worden half september geoogst en zacht geperst, vervolgens gefermenteerd gedurende ongeveer 10 dagen bij een temperatuur van 25 °C. Na de gisting wordt de wijn gescheiden van alle vaste delen, zoals de schillen, pitjes en steeltjes. Begin december wordt de wijn opgeslagen in roestvrijstalen vaten, waarna de wijn vervolgens op de most van de Amarone wordt gegoten voor ongeveer 4-5 dagen bij een temperatuur van 15 tot 25 . De wijn wordt vervolgens 10 maanden gerijpt in kleine Franse eiken vaten en grotere traditionele vaten. De wijn wordt uiteindelijk gebotteld in het vroege voorjaar na ongeveer 12 maanden ouder worden. De wijn heeft een vol fruitig smaak van kersen maar ook kruidig met een vleugje pure chocolade, met een fluweelzachte afdronk.
Gerelateerde producten
Bekijk hier al onze categorieën
Recent door u bekeken
Antiche Terre Venete
Antiche Terre Venete Valpolicella Ripasso Superiore
€13,95