• Verzendkosten slechts €7,95
  • Snelle levering
  • Wijnadvies van onze sommelier

Vino D'Amigo

Medeiros

Placeholder

Geschiedenis van Medeiros uit Portugal

Herdade de Medeiros, topkwaliteit uit Portugal/Alentejo. Medeiros, eigenaar Antonio Agostinho Marques Figueiras de Chaves herbouwde een unieke ruïne van z’n 200 jaar oud tot één van de mooiste domeinen uit de regio. Momenteel bezit Medeiros zo'n 30 hectare wijngaarden, waarvan 16 met Aragonez (Tempranillo), 6 Touriga Nacional, 4,5 Cabernet Sauvignon en 3,5 Shyraz. Door gebruik van het espaldera systeem krijgen de bladeren de optimale hoeveelheid zonlicht en ventilatie, zodat ze ten volle profiteren van het klimaat.

 

De wijngaarden

Druiven die worden gebruikt voor Medeiros wijnen worden met de hand geplukt, in kleine dozen gestopt en vervolgens vervoerd naar de kelder om hun fermentatieproces te starten. In de kelder worden de temperaturen zorgvuldig gecontroleerd.
Om het optimale uit de druiven te halen, ondergaan ze langzame maceratie. Maceratie is het proces waarbij gekneusde druiven (inclusief pitten en steeltjes) weken in de most zodat er tannines, kleurstoffen en aroma’s aan worden onttrokken. De wijn rust dan voor een kleine tijd om te groeien in zijn natuurlijke persoonlijkheid voordat de wijn veroudering in de Franse eiken vaten ondergaat. Vervolgens word de wijn gebotteld. Afhankelijk van de wijn kan dit proces van 18 maanden tot 10-15 jaar duren. Meideros werkt volgens traditionele en natuurlijke methodes, vrij van pesticiden en herbiciden om Medeiros zo natuurlijk mogelijk te houden.

Alentejo

De wijnregio Alentejo ligt in het zuidoosten van Portugal, op korte afstand van de Spaanse grens. De rivier de Taag/Tajo doorkruist het gebied. Het wijngaardoppervlak bestaat uit ca. 13.000 ha aan wijngaarden. De regio is vooral bekend om zijn rode wijnen. Door middel van temperatuurcontrole is het mogelijk om hier ook interessante witte wijn te maken. De bodem bestaat voornamelijk uit graniet en leem. In de zomer kan de temperatuur oplopen tot ver boven de 40 graden Celsius, waardoor overrijpe druiven met een lage zuurgraad het gevolg kunnen zijn. De oogst vindt hier vaak vroeg plaats, soms al aanvang augustus.
De Alentejo is verdeeld in 8 subregio's: Portalegre, Borba, Redondo, Vidigueira, Reguengos, Moura, Évora en Granja/Amareleja. Meideros is afkomstig uit Moura.

Bekijk de wijnen

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

vergelijk0