• Duurzame verzending slechts €5,95
  • Snelle levering
  • Wijnadvies van onze sommelier

Feudi di Guagnano

Placeholder

Geschiedenis

Feudi di Guagnano is opgericht door vijf jonge ondernemers met een gezamenlijke droom: het redden van de verlaten Negroamaro wijngaarden, die door oudere wijnmakers niet meer konden worden onderhouden. Het produceren van wijnen was vooral een daad van liefde voor het gebied, noordelijk Salento, historisch gezien een van de belangrijkste wijngebieden in Puglia in Italië. De naam "Feudi di Guagnano" is afgeleid van het woord "fiéu" wat in Salento dialect landdistrict betekent.

Wijngaarden

Guagnano, waar het domein en de wijngaarden liggen, is een klassiek wijngebied in het hart van de Salice Salentino DOC. Feudi di Guagnano maakt prachtige terroirwijnen van de druivensoorten Chardonnay en Verdeca, Malvasia Nera, Negroamaro en Primitivo. De filosofie komt voort uit de wens om het grondgebied te verbeteren en wijnen te produceren die een uitdrukking zijn van de geschiedenis en de traditie van het maken van wijn van hun land. De druiven worden handmatig geoogst en ook het wijnbereidingsproces wordt met extreme zorg uitgevoerd.

Puglia

Puglia (of Apulië) is de hak van de Italiaanse laars en het belangrijkste wijngebied van het zuiden met ruim 107.000 hectare wijngaard en maar liefst 25 DOC-classificaties. Puglia bestaat voor de ene helft uit vlak land en voor de andere helft uit heuvels. Dit landschap in combinatie met de goede bodem, die vaak sterk kalk- en kleihoudend is, maakt dat er in Puglia uitstekende wijnen kunnen worden gemaakt. Voor de Grieken was Puglia al de ideale wijnregio. In het verleden werd de druivenmost van Puglia vooral gebruikt door producenten in Noord-Italië om hun eigen wijnen mee te versterken. Zoals overal elders in Italië legt men zich ook in Puglia de laatste jaren echter steeds meer toe op de productie van kwaliteitswijn en komt de kwantiteit niet langer op de eerste plaats. Puglia is vooral bekend vanwege zijn rode, enigszins kruidige wijnen. De belangrijkste druivensoorten zijn Negroamaro (met een kenmerkend bittertje) en Malvasia Nera in Salento en Primitivo, vooral de variant rond het dorpje Manduria (DOC Primitivo di Manduria). De Primitivo wordt ook wel gezien als de “voorvader” van de Californische Zinfandel en geeft volle droge donkerrode wijnen. Negroamaro en Malvasia Nera staan aan de basis van de internationaal gewaardeerde Salice Salentino, een zachte en volle rode wijn.

Bekijk de wijnen

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

vergelijk0