• Duurzame verzending slechts €5,95
  • Snelle levering
  • Wijnadvies van onze sommelier

Cantine Nicosia

Placeholder

Geschiedenis

Terug in 1898 Francesco Nicosia, de overgrootvader van de huidige eigenaar, besloot hij om zijn eerste wijnwinkel te openen in Trecastagni, op de oostelijke helling van de Etna. Dit was de gouden eeuw van Etna wijnen, die – zelfs toen nog – in heel Europa bekend en gewaardeerd werden om hun mineraliteit en "vulkanische" persoonlijkheid. Tegen het einde van de twintigste eeuw kwam de familie tot een ondernemend keerpunt, dankzij de vasthoudendheid, moed en innovatieve geest van Carmelo Nicosia, de huidige eigenaar. Investeerden hij in de uitbreiding en herstructurering van de wijngaarden en het bouwen van een moderne wijnmakerij. Carmelo Nicosia hielp het familiebedrijf transformeren.

Wijngaarden

Monte Gorna Wijngaarden
Trecastagni, aan de voet van een van de gedoofde kraters van de Etna is de thuisbasis van de oude wijngaarden van Monte Gorna, met kenmerkende lava grond volledig geherstructureerd en herplant met de inheemse rassen. Nerello Mascalese en Nerello Cappuccio voor de rode, en Catarratto en Carricante voor het wit.

Bonincontro Wijngaard
Slechts een paar kilometer van het zuidelijkste puntje van het Italiaanse schiereiland, is het levendige centrum van Vittoria, de thuisbasis van Cerasuolo di Vittoria Classico. Hier brengt de natuur nog steeds alle kleuren, geuren en sensaties van een prachtig bewaard gebleven landschap, waar het groen ziet van wijngaarden en oude olijfgaarden. Het wijnwerf in Nicosia bestaat uit verschillende druiven namelijk: Nero d'Avola, Grillo, Insolia, Frappato en Syrah.

Sicilië/Trecastagni

Sicilië ligt aan de voet van de laars van Italië en is een van de grootste wijngebieden van het land. Het eiland heeft het grootste aantal wijngaarden circa 200.000 ha. Ondanks dat het eiland een van de grootste wijngebieden is, wordt de meeste opbrengst van de productie niet gebotteld voor wijn, maar verstookt tot industriële alcohol of ingedampt tot concentraat. Rond de vulkaan de Etna is de bodem van nature vulkanisch. Op de rest van het eiland vind men een bodem met een variatie van klei gemengd met kalk en kalksteen. Nicosia bevindt zich in Trecastagni, een charmant klein dorpje gelegen in de provincie Catania.

Nieuw

Nicosia Passuluna Rosso

Nicosia Passuluna Rosso barst van aroma's en smaak en heeft op zichzelf alle warmte, helderheid en uitbundigheid van de Siciliaanse natuur. Een rode van licht gedroogde druiven (zoals bij een Amarone)druiven uit de zonnige wijngaarden en kostbare wijnstokken. Intense aroma's en een volle smaak sensatie. Een neus van rijk aan rood fruit, confiture, kruiden, met elegante balsamicotonen. In de mond heeft het een prachtige textuur van zoete tannines en een warme, fluweelzachte en langdurige smaak.

Druiven: Druiven: Nero d'Avola-Syrah

Nicosia Passuluna Bianco

Nicosia Passuluna Bianco een blend van inheemse Insolia- en Zibibbo-druiven (of Muscat of Alexandria), het maakt indruk met zijn bedwelmende boeket van bloemengeuren en tonen van cederhout, exotisch fruit, kruiden en honing. In de mond is de smaak fris, vol en omhullend, met grote sappigheid en zeldzame aangenaamheid.

Druiven: Insolia-Zibibbo 50%

Bekijk de wijnen

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

vergelijk0