• Verzendkosten slechts €7,95
  • Snelle levering
  • Wijnadvies van onze sommelier

Vino D'Amigo

Bodegas Casa Do Sol

Placeholder

Geschiedenis

De wijnmakerij is gelegen in de Pazo "Casa Do Sol" gebouwd in de vijftiende eeuw, gelegen in de subzone van de Ulla Vallei binnen de D. O. Rías Baixas; en is eigendom van de graven van Castelo. De wijn "Casa do Sol" is gebaseerd op een beredeneerde en natuurlijke wijnbouw. Na de oogst en de selectie van trossen, die beide met de hand worden uitgevoerd. Ondergaat de wijn maceratie om de primaire aroma's, die worden gevonden in de schil van de druiven te verbeteren. Latere fermentatie is dankzij het gebruik van eigen gisten van de druif.

Wijngaarden

80% van de wijngaard ligt in de Ulla-vallei en 20% zijn unieke wijngaarden van Salnés, respectievelijk van de Rías Baixas Benaming van Oorsprong. Met zanderige bodems op een granieten basis. Het klimaat in de Ulla-vallei is iets koeler dan in kustgebieden, die de productie beperkt, het rijpingsproces zorgt voor complexiteit van de wijn. De mineraliteit in de wijn zorgen voor de identiteit van Albarino’s. De druiven uit Salnés wijngaarden rijpen wat langer om de wijn meer vettigheid en complexiteit te geven.

Rías Baixas Spanje

Rías Baixas is gelegen in het noordwesten van Spanje en telt ongeveer 2.200 hectare aan wijngaarden. Rías Baixas staat bekend om z’n droge witte wijnen gemaakt van Albariño. In Rias Baixas heerst een Atlantisch-zeeklimaat met veel neerslag, mist en milde temperaturen. Al die vochtigheid brengt het risico van schimmelziektes met zich mee. Maar daar is wat slims op bedacht, de wijnstokken zijn namelijk in pergola vorm geleid, dus ver boven de grond. En wel op een manier waardoor er veel ruimte is om de wind er doorheen te laten waaien. Zo drogen de druiven goed op na een fikse regenbui.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

vergelijk0