• Verzendkosten slechts €7,95
  • Snelle levering
  • Wijnadvies van onze sommelier

Vino D'Amigo

Accordini Igino

Placeholder

Geschiedenis van Accordini Igino 

De geschiedenis van de Accordini Igino begint in 1821 in het hart van Valpolicella, een gebied met een sterke en diepgewortelde wijntraditie. Een passie geboren uit een ontvangen erfgoed: drie hectare wijngaarden waarvan de druiven werden gevinificeerd alleen voor de familie, die graag de lente en vrije tijd doorbrengen in de Cru genaamd "Le Bessole". 
Het is het begin van een succesverhaal, van familieproductie tot nationale en internationale handel, dankzij het harde werk van Guido Accordini, de zoon van Igino, en zijn vrouw Liliana, die het bedrijf voortzetten zonder de familietraditie te vergeten.

Wijngaarden van Accordini Igino 

Het goede resultaat is te danken aan de constante aandacht en zorg van Guido en zijn medewerkers. De Accordini Igino wijngaarden produceren hoge kwaliteit druiven, geschikt voor de productie van de typische wijnen van Valpolicella. De variëteiten Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella en Rossignola worden in de fases van groei en rijping gevolgd om een waardevolle oogst te garanderen, mede dankzij technische maatregelen die het mogelijk maken om de antiparasitaire behandelingen zoveel mogelijk te beperken en het gebruik van waterbronnen ten volle respect voor het milieu te optimaliseren.

Veneto regio Valpolicella

De Veneto is een van de belangrijkste wijnbouwregio’s van Italië. Het gebied strekt zich uit van het Gardameer in het westen tot de golf van Venetië in het oosten, uitlopend in een smalle strook noordwaarts richting de Oostenrijkse grens. Geen andere regio in Italië kent zoveel kwaliteitswijnen, waarvan Prosecco, Valpolicella en Bardolino slechts enkele voorbeelden zijn. Valpolicella is misschien de meest bekende naam voor rode wijn, gemaakt van de lokale rassen Corvina, Molinara en Rondinella volgens traditionele, inmiddels beroemde procedés. Amarone is een intense, droge rode wijn gemaakt van deels ingedroogde druiven. Bij Ripasso wordt de Valpolicella opnieuw gegist op gedroogde druivenschillen om de wijn krachtiger en voller te maken.

Bekijk de wijnen van Accordini Igino 

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

vergelijk0