Webshop Vino D'Amigo

Ondanks dat "online proeven" nog niet tot de mogelijkheden behoort, kunt u wel online uw wijnen bestellen bij Vino D'Amigo. Vino D'Amigo levert uw bestelling vanaf € 69,-  zonder bezorgkosten (in Nederland) bij u thuis. Wenst u eerst een wijnadvies op maat?. Stuurt u ons dan uw wijnwensen naar info@vinodamigo.nl of kom proeven in ons proeflokaal te Oud-Beijerland.

Categorie:

Wijnhuis


Wijntype

Abando Rioja Barrel Fermented Blanco

ABANDO Rioja Blanco Barrel fermented

Een wijn gemaakt van Viura-druiven van de wijngaarden in Gimileo, laat geoogst om een lichte overrijpheid te verkrijgen. Na het persen wordt het resulterende sap overgebracht naar nieuwe Amerikaanse eikenhouten vaten, waar alcoholische gisting plaatsvindt. De wijn rust vijf maanden op zijn droesem, met wekelijkse batonnage. (roeren zodat de most in de wijn blijft drijven en extra smaak en textuur afgeeft. Het resultaat is een volle wijn die fris en rond is, met een intense afdronk die vraagt om opnieuw te nippen.

Proefnotities Abando Rioja Blanco
Kleur: bijzonder helder goudkleurig
Geur: Onder de complexe aroma's overheersen tropisch fruit, citrusvruchten, botanische tonen en munt, in balans met delicate vanille- en toastaroma's die het resultaat zijn van fermentatie in Amerikaans eiken.
Smaak: In de mond heeft het een rijke textuur met een uitstekende zuurgraad, structuur en smaak en een aanhoudende smakelijke afdronk. In de mond heeft deze witte Rioja t een rijke textuur met een uitstekende zuurgraad, structuur en smaak en een aanhoudende smakelijke afdronk.

Terug naar overzicht

€ 11,95

Neem contact op

locatie

Vino D'Amigo
Marktplein 6
3261 BZ Oud-Beijerland

+31 (0) 626314040
info@vinodamigo.nl

Het artikel is toegevoegd aan je winkelmandje