Orsumella Chianti Classico

In een oud stadsverhaal staat dat jongeren tijdens de zomeravonden de weerspiegeling van de sterren op het water, die op de bodem van een kloof stroomde, graag observeerden. Het waren zeven sterren, genaamd Ursa Minor en de helderste ster was de Polar Ster. Sindsdien draagt de beek de naam Orsumella en stroomt vandaag de dag nog steeds door de wijngaarden. Het logo verteld ook dit verhaal, met een zeven-puntenster en zes kleinere rode , rood staat voor de kleur van de wijn.

 

Between earth and sky

Zoals in oude verhalen is verteld, geloven we graag dat wijn het gevolg is van een magische band tussen aarde en lucht, waar druiven overdag met de zon in contact staan en 's nachts met de sterren. De golvende lijnen van de heuvels aan de horizon, het groen van de wijngaarden en de olijfbomen,  maken deel uit van de harmonie van de omgeving die niet alleen schoonheid, maar ook karakter en inspiratie voor het creëren van unieke wijnen uitstraalt. Het Orsumella-landgoed bevindt zich in Montefiridolfi binnen het denominatiegebied Chianti Classico  en wordt uitgespreid over 78 hectare waarvan 25 gewijd aan wijngaarden en 11 aan olijfgaarden. In het midden van het landgoed, langs de berg die naar de bebouwde kom leidt, is La Pila, een oude residentie die sinds de 1200's fungeerde als een "hof" voor de zakelijke en administratieve activiteiten en het landhuis voor de Buondelmonti, een nobele Florentijnse familie.

´Having Chianti Classico in the heart´

De uitdrukking "Chianti Classico" geeft de meest pure en oude regio van Chianti aan. Het is een klein geografische gebied dat een van de meest gewaardeerde en bekendste wijnen ter wereld produceert. De familie Menichetti is bij haar derde generatie een getuige van deze grote traditie, ze zijn zich ervan bewust dat de wijnmaker zowel een bewaker van oude kennis is als een bekwame wijnmaker die het karakter en de schoonheid van dit oude land kan oproepen.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Reserveren wijnbar

Webshop

Bestel in onze webshopOnline wijn bestellen kan eenvoudig en snel in onze webshop.
Gratis bezorgd vanaf € 69,-

NAAR DE WEBSHOP

Events

In the spotlight

Winnaar Horecaprijs

Neem contact op

locatie

Vino D'Amigo
Marktplein 6
3261 BZ Oud-Beijerland

+31 (0) 626314040
info@vinodamigo.nl

Het artikel is toegevoegd aan je winkelmandje