De wijnbouw in Ogliastra en op Sardinië gaat terug tot de Nuraghische tijd. De specifieke omstandigheden van het wijngebied en het daaruit voortvloeiende microklimaat van Ogliastra maken dat het verbouwen van verschillende inheemse wijnstokken zich tot hoog niveau heeft ontwikkeld. De koningsdruif van Sardinië is de Cannonau-druif. Deze druif heeft zijn natuurlijke habitat gevonden in het Ogliastra-gebied en staat inmiddels symbool voor deze regio.


De koning van de Sardiijnse druiven is de Cannonau-druif, de meest voorkomende druif op Sardinië en wordt vooral ook in de rest van Europa, Spanje en Frankrijk geteeld en is onder verschillende namen bekend. In Ogliastra heeft deze rode druif zich ontwikkeld tot een compacte tros met middelgrote druiven met een dikke schil. 

 


De rode topwijn van Ogliastra is de Kannu Na 'Um Cannonau di Sardegna DOC Riserva en de witte topwijn van Ogliastra is de Kannu Na 'Um Cannonau Isola dei Nuraghi IGT White, deze wijnen moet u zeker eens in uw het leven proeven.

 

Prijzen en Award

Kannu Na 'UmCannonau di Sardegna Doc - Riserva

Gouden medaille - Nationale wijnwedstrijd Pramaggiore 2018
Zilveren medaille - Nationale wijnwedstrijd Binu 2018

Kannu Na 'UmIsola dei Nuraghi IGT - Bianco
Gouden medaille - Nationale wijnwedstrijd Pramaggiore 2018

Violante Cannonau di Sardegna Doc
Gouden medaille - Grenache du Monde 2015Oscar Douja d'Or 2018
Gouden medaille - Nationale wijnwedstrijd Binu 2018

Regium Cannonau di Sardegna Doc - Riserva
Gouden medaille - Nationale wijnwedstrijd Pramaggiore 2017
Oscar Douja d'Or 2018
Bronzen medaille - Nationale wijnwedstrijd Binu 2018

 

Achtergrondinformatie: Wijnen uit Sardinië en wijnhuizen op Sardinië

Sardinië is niet alleen het eiland van de paradijselijke stranden en turquoise zeeën, de nuraghe, de ruige Gennargentu en de levendige stadjes. De parel in de Middellandse zee staat ook bekend om de productie van prachtige wijnen zoals o.a. Cannonnau en Vermentino!

Geschiedenis

Wist je dat er op Sardinië al meer dan 3 millennia wijn wordt geproduceerd? Onderzoekers ontdekten onlangs dat de druiven die op Sardinië zijn gevonden de oudste van de wereld zijn. De wijnproductie kent dan ook een rijke geschiedenis. De verschillende volken die het eiland hebben bezet (denk aan: Feniciërs, Grieken, Carthagers, Romeinen en Spanjaarden) hebben een grote invloed gehad op de wijnbouw. Met name de afgelopen twee decennia is er veel vooruitgang geboekt in de wijnproductie. De telers produceren vandaag de dag zo'n 3,5 miljoen hectoliter per jaar!

Druivenrassen en wijnen

De twee bekendste druivensoorten op het eiland zijn de Cannonnau en de Vermentino. De eerste heeft een Spaanse oorsprong en is een "zusje" van de Rioja. Deze druivensoort, die wellicht beter bekend is onder de Franse naam Grenache, wordt met name in de oostelijke provincie Nuoro verbouwd. De dieprode, volle Cannonau-wijn smaakt dan ook uitstekend bij de vlees- en wildgerechten uit deze bergachtige regio.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Reserveren wijnbar

Webshop

Bestel in onze webshopOnline wijn bestellen kan eenvoudig en snel in onze webshop.
Gratis bezorgd vanaf € 69,-

NAAR DE WEBSHOP

Events

In the spotlight

Winnaar Horecaprijs

Neem contact op

locatie

Vino D'Amigo
Marktplein 6
3261 BZ Oud-Beijerland

+31 (0) 626314040
info@vinodamigo.nl

Het artikel is toegevoegd aan je winkelmandje