NICOSIADankzij een grote passie van die van vader op zoon gedurende vijf generaties is overgedragen is Cantine Nicosia vandaag de dag een van de meest toonaangevende wijnmaker van de Siciliaanse. Een dynamisch, modern en efficiënt bedrijf, in staat om naar de toekomst te kijken met volledige inachtneming van de traditie, aan wiens begeleiding Carmelo Nicosia wordt vergezeld door zijn twee zonen Francesco en Graziano, door een hecht team van jonge medewerkers en, niet het minst, de oenoloog Maria Carella.

 

 

 

Nicosia produceert duurzaam met volledige inachtneming van het milieu. Nicosia heeft de beste inheemse wijnstokken en variëteiten die zich het best ontwikkelen voor hoogstaande wijnen op het speciefieke Siciliaanse grondgebied.Door continu onderhouden en verbeteren van de grond en een zeer zorgvuldige selectie van druiven en een constante zorg voor het werk in de kelder garandeert Nicosia al jaren lang de bijzondere kenmerkende kwaliteit.

Inmiddels volgen Francesco en Graziano Nicosia deze innovatie onder toeziend oog van hun vader,"Siciliaanse wijn heeft iets geweldigs!" -aldus senior.

Cantine Nicosia
De actieve vulkaan Etna loopt regelmatig te grommen en zal nooit helemaal rustig zijn. Door zijn grote hoogte (3329 meter) en zijn roerige bestaan, bevat een flink oppervlak van de flanken van de Etna lavagesteente. Een mineraalrijke grond, maar arm als het om voedingsstoffen gaat. Ideaal dus voor een druivenplant, want die moet werken en het liefst een beetje lijden.Eeuwen geleden werden de Etna-wijnen beschouwd als een van de beste wijnen van Italië en de laatste jaren komt dit besef terug. Het gebied heeft uiteindelijk unieke omstandigheden voor wijnbouw: een perfect terroir, wijngaarden op grote hoogte (tot wel 1000 meter hoog) en daardoor een groot verschil tussen dag- en nachttemperatuur. De rode wijnen vertonen dan ook parallellen met wijnen uit andere bijzondere streken, zoals de Bourgogne en de Piëmonte. Zo zijn ze uiterst elegant, verfijnd en zorgen de mineralen voor typiciteit. Cantine Nicosia is een van de oudste wijnbedrijven, gelegen aan de voet van de vulkaan Etna en wordt inmiddels geleid door de vijfde generatie. Onlangs heeft de familie een uiterst moderne cantina gebouwd die de mogelijkheid geeft om mooie zuivere wijnen te maken die duurzaam (ze werken grotendeels biologisch) geproduceerd zijn.  

 

Inschrijven nieuwsbrief

Reserveren wijnbar

Webshop

Bestel in onze webshopOnline wijn bestellen kan eenvoudig en snel in onze webshop.
Gratis bezorgd vanaf € 69,-

NAAR DE WEBSHOP

Events

In the spotlight

Winnaar Horecaprijs

Neem contact op

locatie

Vino D'Amigo
Marktplein 6
3261 BZ Oud-Beijerland

+31 (0) 626314040
info@vinodamigo.nl

Het artikel is toegevoegd aan je winkelmandje