Medeiros Alentejo PortugalHerdade de Medeiros, topkwaliteit uit Portugal/Alentejo. Medeiros, eigenaar Antonio Agostinho Marques Figueiras de Chaves herbouwde een unieke ruïne van z’n 200 jaar oud tot één der mooiste domeinen uit de regio. Momenteel bezit Medieros zo'n 30 hectare wijngaarden, waarvan 16 met Aragonez (Tempranillo), 6 Touriga Nacional, 4,5 Cabernet Sauvignon en 3,5 Shyraz aangeplant. Door gebruik van het espaldera systeem krijgen de bladeren de optimale hoeveelheid zonlicht en ventilatie, zodat ze ten volle profiteren van het klimaat. De wijngaarden bevatten speciale sensoren per gebied voor drop-to-drop irrigatiesystemen met water uit het eigen meertje.

 

Klik hier voor de wijnen van Medeiros >>>
Medeiros is het resultaat van de vastberadenheid, passie en toewijding van zijn eigenaar. Na een bezoek aan de Serpa /Pias regio, besloot António A. Figueira de Chaves over te stappen en  verkocht zijn bedrijf in de stad en de wijngaarden werden aangeplant op dit landgoed.

Gelegen in het Portugees historische wijngebied van Moura/Alentejo bekend om het ideale klimaat en bodemstructuur. Het landgoed van Herdade de Medeiros tevens een natuurgebied vol vogels en andere dieren, u vindt dit terug op de etiketten van de flessen. De familie is niet enkel toegewijd aan het produceren van de best mogelijke wijn , maar het streeft er tevens naar om de natuurlijke omgeving en wildernis van de plaats te beschermen. In het eigen meertje wast is ontstaan door twee dammen vindt men vissen, schildpadden, otters, zoetwaterkreeftjes en een grote variëteit aan vogels zoals eenden,talingen, ooievaar, houtduif, duiven, kwartels, aalscholvers en vele andere soorten.

 
Deze laatste vier jaar is de bouw van de kelder gerealiseerd in een gerestaureerd 200 jaar oude verwoeste schuur, die nu een uniek herkenningspunt is in de omgeving. Tijdens de oogst worden de druiven met de hand geplukt en geselecteerd en in kleine kratten vervoerd om direct in tanks te worden opgeslagen. Tijdens het gistingsproces wordt de temperatuur gecontroleerd door middel van koeling met koud water. Men probeert de maximale expressie van het fruit door middel van maceratie en een zachte persing te verkrijgen. De wijnen van Medeiros rusten voor de tijd die nodig is om voldoende structuur te krijgen zonder verlies van hun persoonlijkheid en identiteit. Ten slotte rijpen ze nog na in Franse eiken vaten, om daarna gebotteld te worden.

 

https://medeiroswines.com/en

  

 

Inschrijven nieuwsbrief

Reserveren wijnbar

Webshop

Bestel in onze webshopOnline wijn bestellen kan eenvoudig en snel in onze webshop.
Gratis bezorgd vanaf € 69,-

NAAR DE WEBSHOP

Events

In the spotlight

Winnaar Horecaprijs

Neem contact op

locatie

Vino D'Amigo
Marktplein 6
3261 BZ Oud-Beijerland

+31 (0) 626314040
info@vinodamigo.nl

Het artikel is toegevoegd aan je winkelmandje