LOESS

 

Loess premium wijnen uit Ribero del Duero en Rueda

Jaime Saez de La Hoya, gedreven door passie voor goede wijnen en het toepassen van een ervaring van meer dan 18 jaar. Startte in 2001 een Jaime Saez de La Hoya een avontuur "Loess" genaamd waarbij de inzet op kwaliteit 100% de focus zou zijn. Er is begonnen met het verwerven van de allerbesten gronden van de streek" in de gemeente Roa (Burgos), uiteindelijk werden er zes wijngaarden verworven. Later werd er uitgebreid met een project voor witte wijnen uit Rueda.Unieke wijngaarden Loes staat voor sedimentaire bodem. Dergelijke gronden zijn vruchtbaar, diep en zijn ideaal voor de teelt van wijnstokken. Loess is dus een wijn vernoemd naar een bodem, en het is veel meer een terroir wijn.

 

De Loess Ribera del Duero wijnen worden "gemaakt" op de landgoederen tegenover -Vega Sicilia aan de zogenaamde "Golden Mile"- van Corderilla, Carravalcavado 2 en Carraboada 2, geplant in 1998 met de druivensoort die bekend staat als Tinta del País. De unieke grond-druif-klimaat combinatie stelt het team in staat om unieke premium wijnen te produceren. De ontwikkeling in de wijngaard wordt is een proces wat op de voet gevolgd wordt. Er wordt per wijnstok bepaald wat de behoeften is om te werken naar een evenwichtige rijpheid van de druif, de basis voor de kwalitatieve wijnen van Loess.


Over Jaime Saez de La Hoya

Na bijna 20 jaar door de wijngaarden van Ribera del Duero en Rueda te hebben rondgelopen, kocht Jaime Saez de La Hoya, een lokale wijnexpert, in 2001 zes prachtige wijngaarden, speciaal geselecteerd met zijn vakkennis en zo werd LOESS geboren. De eerste LOESS-wijnen ontleenden hun naam aan een soort sedimentaire bodem en werden gemaakt tijdens de oogst van 2003, allemaal afkomstig van zijn eigen wijngaarden.Vervolgens begon hij de zoektocht naar wijngaarden in het naburige Rueda. Verveeld over de standaard massamarkt die Rueda het laatste decennium na zijn enorme sprong naar faam produceerde, wilde Jaime de best mogelijk Rueda produceren, waarbij hij het meest profiteerde van ongelooflijke, eeuwenoude wijnstokken. Met de hulp van wijnmaker Issac Fernandez lijkt LOESS de benchmarkniveaus nog verder op te voeren, omdat ze blijven zoeken naar perfectie in twee van de meest opwindende wijnregio's van Spanje.

 

www.loess.es


 

Inschrijven nieuwsbrief

Reserveren wijnbar

Webshop

Bestel in onze webshopOnline wijn bestellen kan eenvoudig en snel in onze webshop.
Gratis bezorgd vanaf € 69,-

NAAR DE WEBSHOP

Events

In the spotlight

Winnaar Horecaprijs

Neem contact op

locatie

Vino D'Amigo
Marktplein 6
3261 BZ Oud-Beijerland

+31 (0) 626314040
info@vinodamigo.nl

Het artikel is toegevoegd aan je winkelmandje