Loess wijnen uit Ribero del Duero en Rueda

Gedreven door passie voor goede wijnen en het toepassen van een ervaring van meer dan 18 jaar. Startte in 2001 een avontuur "Loess" genaamd waarbij de inzet op kwaliteit 100% de focus zou zijn. Er is begonnen met het verwerven van de allerbesten gronden van de streek" in de gemeente Roa (Burgos), uiteindelijk werdener zes wijngaarden verworven. Later werd er uitgebreid met een project voor witte wijnen uit Rueda.

Loes is een merk van premium wijnen van Ribera del Duero en Rueda, gemaakt met druiven uit eigen wijngaarden.

 

Klik hier voor de wijnen van Loess >>>


Unieke wijngaarden
Loes staat voor sedimentaire bodem. Dergelijke gronden zijn vruchtbaar, diep en zijn ideaal voor de teelt van wijnstokken. Loess is dus een wijn vernoemd naar een bodem, en het is veel meer een terroir wijn. De Loess Ribera del Duero wijnen worden "gemaakt" op de landgoederen van Corderilla, Carravalcavado 2 en Carraboada 2, geplant in 1998 met de druivensoort die bekend staat als Tinta del País. 

De unieke grond-druif-klimaat combinatie stelt het team in staat om unieke premium wijnen te produceren. De ontwikkelng in de wijngaard wordt is een proces wat op de voet gevolgd wordt. Er wordt per wijnstok bepaald wat de behoeften is om te werken naar een evenwichtige rijpheid van de druif, de basis voor de kwalitatieve wijnen van Loess.

 

www.loess.es


 

Inschrijven nieuwsbrief

Reserveren wijnbar

Webshop

Bestel in onze webshopOnline wijn bestellen kan eenvoudig en snel in onze webshop.
Gratis bezorgd vanaf € 49,-

NAAR DE WEBSHOP

Events

Advertentie

Wijn om van te houden

Neem contact op

locatie

Vino D'Amigo
Marktplein 6
3261 BZ Oud-Beijerland

+31 (0) 626314040
info@vinodamigo.nl

Het artikel is toegevoegd aan je winkelmandje