GILDO


Gildo wijnen en mousserende wijnen uit Friuli

In Spessa di Cividale, in het hart van de Friuli Colli Orientali, op de top van een heuvel, bevind zich het wijnhuis en wijnkelders. Een verhaal over liefde voor wijnstokken en wijn, begonnen door grootvader Ermenegildo, bekend onder de naam "Gildo", vele jaren geleden en voortgezet door zijn kinderen en kleinkinderen, in naam van kwaliteit en traditie.

 


Beschut door de koude wind van het noorden en niet ver van de Adriatische Zee, vormen de Friuli Colli Orientali een uniek gebied, met zonnige hellingen en groene heuvels, met een natuurlijke roeping voor de wijnbouw. De Kelten en Romeinen wisten dit al duizenden jaren geleden, zoals de wijnkenners van de hele wereld het vandaag kennen. Het geheim van de kwaliteit van de Colli Orientali-wijnen is de zandige en mergelige bodem, ontstaan uit de sedimentatie van de lagune die ooit dit gebied bedekte en waarin de wijngaarden en traditie hun wortels verzinken. Wij van de Azienda Gildo zijn er trots op om tot dit gebied te behoren en we beschouwen onszelf als gelukkig dat we ons bevinden in een geografisch bevoorrechte locatie, met een ideale microklimaat voor onze wijngaarden.

Het grondgebied van de "Friuli Colli Orientali" DOC omvat de heuvelachtige strook van de provincie Udine, voor een totaal van meer dan 2000 hectare wijngaarden.

 

Het productiegebied

De "Friuli Colli Orientali" DOC-wijnen worden geboren in Friuli Venezia Giulia, in het heuvelachtige gebied dat de stad Cividale omarmt. Dit gebied, rijk aan natuurlijke schoonheid en belangrijke historische en artistieke schatten, biedt de mogelijkheid van een onvergetelijke ervaring. Langs de wegen en paden die door bossen en wijngaarden slingeren, kunt u de pracht van de groene heuvels waarderen en plaatsen van groot historisch en cultureel belang bereiken, zoals Cividale del Friuli, Bosco Romagno, de Rosazzo-abdij, het heiligdom van de gezegende Maagd van Castelmonte, etc.Degenen die besluiten om Friuli en de Colli Orientali te bezoeken, komen naar een land dat unieke emoties biedt en natuur, geschiedenis en smaak op een sublieme manier combineert. Naast landschap en cultuur, waarderen degenen die deze plek bezoeken ook het rijke aanbod van eten en wijn, met een typische keuken die perfect past bij de DOC-wijnen "Friuli Colli Orientali". der andere de witte wijnen zoals Friulano, Pinot Grigio, Sauvignon, Chardonnay,  Verduzzo, Traminer Aromatico en Ribolla Gialla, tot de rode wijnen, zoals Cabernet Franc, Merlot, Franconia, Refosco en Schioppettino, elke wijn begeleidt de traditionele gerechten van Friuli op een heerlijke manier, in een smakelijke combinatie die elke bezoeker in staat stelt om de verschillende facetten te ervaren en waarderen van deze prachtige regio.

Regio
Friuli Venezia Giulia
Breedtegraad46 ° 02'16.2``N
Lengtegraad13 ° 27'11.9``E

Klimaat
Warm en gematigd

Bodem
Samengesteld uit mergel en zandsteen

 

www.gildovini.com

 

Inschrijven nieuwsbrief

Reserveren wijnbar

Webshop

Bestel in onze webshopOnline wijn bestellen kan eenvoudig en snel in onze webshop.
Gratis bezorgd vanaf € 69,-

NAAR DE WEBSHOP

Events

In the spotlight

Winnaar Horecaprijs

Neem contact op

locatie

Vino D'Amigo
Marktplein 6
3261 BZ Oud-Beijerland

+31 (0) 626314040
info@vinodamigo.nl

Het artikel is toegevoegd aan je winkelmandje