Fuedi di Guagnano

Feudi di Guagnano produce i suoi vini utilizzando, eccezion fatta per l'unico Chardonnay dell'azienda, esclusivamente vitigni autoctoni tipici del Salento.

 

Feudi di Guagnano is gelegen in Salento, een van de belangrijkste wijngregio’s van Italie gelegen in Puglia (of Apulië), de hak van de Italiaanse laars. Het domein is opgericht door vijf jonge ondernemers met een gezamenlijke droom: het redden van de verlaten Negroamaro wijngaarden, die door oudere wijnmakers niet meer konden worden onderhouden.

Guagnano, waar het domein en de wijngaarden liggen, is een klassiek wijngebied in het hart van de Salice Salentino DOC. Feudi di Guagnano maakt er prachtige terroirwijnen van de druivensoorten Chardonnay en Verdeca, Malvasia Nera,  Negro Amaro en Primitivo.

Chardonnay

 

Verdeca


Malvasia Nera 

Negro Amaro

 

PrimitivoDeze missie ligt ook opgesloten in de naam Feudi di Guagnano. Het woord Feudi is het meervoud van Feudo dat “omgeving”. betekent Feudi di Guagnano betekent dan ook zoveel als “omgevingen van Guagnano” en refereert aan de vele kleine wijngaarden in de omgeving van Guagnano die door de vijf vrienden worden onderhouden.

Klik hier voor de wijnen van Fuedi di Guagnano >>> 

Vegamaro, de 1e veganistische Negroamaro wijn 

 
Het Bologna Instituut voor de ethiek en de Environmental Certification certificeert het productieproces voor de eerste "Veganistische" Negroamaro van Fuedi di Guagnano.(www.icea.info).

 

 

 

 


Puglia (of Apulië)


Puglia (of Apulië) is de hak van de Italiaanse laars en het belangrijkste wijngebied van het zuiden met ruim 107.000 hectare wijngaard en maar liefst 25 DOC-classificaties. Puglia bestaat voor de ene helft uit vlak land en voor de andere helft uit heuvels. Dit landschap in combinatie met de goede bodem, die vaak sterk kalk- en kleihoudend is, maakt dat er in Puglia uitstekende wijnen kunnen worden gemaakt. Voor de Grieken was Puglia al de ideale wijnregio.

In het verleden werd de druivenmost van Puglia vooral gebruikt door producenten in Noord-Italië om hun eigen wijnen mee te versterken. Zoals overal elders in Italië legt men zich ook in Puglia de laatste jaren echter steeds meer toe op de productie van kwaliteitswijn en komt de kwantiteit niet langer op de eerste plaats.

 


 

Puglia is vooral bekend vanwege zijn rode, enigszins kruidige wijnen. De belangrijkste druivensoorten zijn Negroamaro (met een kenmerkend bittertje) en Malvasia Nera in Salento en Primitivo, vooral de variant rond het dorpje Manduria (DOC Primitivo di Manduria). De Primitivo wordt ook wel gezien als de “voorvader” van de Californische Zinfandel en geeft volle droge donkerrode wijnen. Negroamaro en Malvasia Nera staan aan de basis van de internationaal gewaardeerde Salice Salentino, een zachte en volle rode wijn.

 

http://www.feudiguagnano.it

Feudi di Guagnano produce i suoi vini utilizzando, eccezion fatta per l'unico Chardonnay dell'azienda, esclusivamente vitigni autoctoni tipici del Salento.

 

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Reserveren wijnbar

Webshop

Bestel in onze webshopOnline wijn bestellen kan eenvoudig en snel in onze webshop.
Gratis bezorgd vanaf € 69,-

NAAR DE WEBSHOP

Events

In the spotlight

Winnaar Horecaprijs

Neem contact op

locatie

Vino D'Amigo
Marktplein 6
3261 BZ Oud-Beijerland

+31 (0) 626314040
info@vinodamigo.nl

Het artikel is toegevoegd aan je winkelmandje