Antiche Terre Venete

 

 

 

De geschiedenis van de wijnmakerij Antiche Terre Venete uit het huidige Valpolicella gebied begon al in de vroege jaren 1900, met wijngaarden en olijfbomen door Vittorio Sancassani geteeld. Wanneer passie en werk samen te komen, creëren zij unieke levensverhalen, net als die van Victor: met de sterke verbondenheid voor zijn land  al zijn energie steekt aan het werk in de wijngaarden en zijn olijfbomen in de Valpantena. De wijnbouw van de familie ging van generatie op generatie, van zoon Sergio naar neef Luciano die na zijn terugkomst uit China de familie Degani ontmoette en waarna ze samen besluiten hun droom, passie en vaardigheden in te zetten voor Antiche Terre Venete. De synergie tussen het enthousiasme van Richard Degani en de ervaring en kennis van Luciano Sancassani om inhoud te geven aan een realiteit dat de wijn niet een bedrijf, maar een passie is wat het leven maakt.

Klik hier voor de wijnen van Antiche Terre Venete >>>

 

 

De wijngaarden
Antiche Terre Venete bezit zo'n 50 hectare wijngaarden in Valpantena. Een gebied met een rijke historie met unieke kenmerken met prachtige uitzichten op de vele wijngaarden die het Valpolicella gebied rijk is. Er wordt gewerkt met veel respect voor het milieu en het landschap men werkt er met veel zorg, liefde en passie. De oogst bij Antiche Terre Venete wordt geheel met de hand uitgevoerd.

 

VENETO

De Veneto is een van de belangrijkste wijnbouwregio’s van Italië. Het gebied strekt zich uit van het Gardameer in het westen tot de golf van Venetië in het oosten, uitlopend in een smalle strook noordwaarts richting de Oostenrijkse grens. Geen andere regio in Italië kent zoveel kwaliteitswijnen, waarvan Prosecco, Valpolicella en Bardolino slechts enkele voorbeelden zijn. Valpolicella is misschien de meest bekende naam voor rode wijn, gemaakt van de lokale rassen corvina, molinara en rondinella volgens traditionele, inmiddels beroemde procedés. Amarone is een intense, droge rode wijn gemaakt van deels ingedroogde druiven. Bij ripasso wordt de valpolicella opnieuw gegist op gedroogde druivenschillen om de wijn krachtiger en voller te maken.

Inschrijven nieuwsbrief

Reserveren wijnbar

Webshop

Bestel in onze webshopOnline wijn bestellen kan eenvoudig en snel in onze webshop.
Gratis bezorgd vanaf € 69,-

NAAR DE WEBSHOP

Events

In the spotlight

Winnaar Horecaprijs

Neem contact op

locatie

Vino D'Amigo
Marktplein 6
3261 BZ Oud-Beijerland

+31 (0) 626314040
info@vinodamigo.nl

Het artikel is toegevoegd aan je winkelmandje