Alpha Domus

Alpha Domus fine wines from our Hawke's Bay vineyards, New Zealand.

Alpha Domus is van origine een Nederlandse familie die in de jaren zestig is neergestreken in Nieuw-Zeeland. Ze ontdekten de wijnbouw regio Hawkes Bay met haar rijke gravel grond, unieke ligging, klimaat en constante zon en voelden de ambitie en passie om eerlijke, duurzame wijnen te maken. Alpha Domus staat voor het maken van premium wijnen met een rijke variatie aan smaken en complexe nuances waardoor de wijnen een volwassen elegantie hebben. Alpha Domus produceert wijnen waar gasten over blijven praten en voor terugkomen, simpel omdat de hoge kwaliteit en stijl van Alpha Domus herkenbaar is in al hun wijnen.

Klik hier voor de wijnen van Alpha Domus >>>

De wijnbouw regio Hawkes Bay is wereldwijd bekend om de kwaliteit van zowel de rode- als de witte wijn. Het is de regio voor de Nieuw-Zeelandse Bordeaux blends en cepage-wijnen van Syrah, Viognier en Chardonnay. De wijnen zijn aromatisch, fruitig, fris en er wordt zeer evenwichtig gebruik gemaakt van eiken. Zo zit er geen eikenhout in de Sauvignon Blanc en de tannine in de rode wijn zijn zijdezacht. Het zijn wijnen die verfijnde gerechten verrijken en de smaaksensatie verhoogt. Door de verfijnde zachtheid zijn het tevens wijnen die geliefde eyecatchers zijn op de kaart in restaurants of wijnbars.

Op de Franse leest
Zo produceert Alpha Domus een rode wijn De Navigator – een mix van Bordeaux – die vergeleken kan worden met een goede Bordeaux wijn. Doorgewinterde wijn drinkers zullen bij het blind proeven de Navigator labelen als een Bordeaux. Veel van hen kunnen niet geloven dat een Nieuw-Zeelands wijnhuis wijn met een dergelijk hoge kwaliteit kan produceren. Ook een opmerkelijke wijn is de Barnstormer Syrah. Een wijn die karakteristieke smaak van een goede Rhône in zich heeft.

 


Herkomst van de naam Alpha Domus
De naam Alpha Domus werd geïnspireerd door de eerste letter van elk van onze voornamen van onze vader tot en met de jongste broer; Anthonius, Leonarda, Paulus, Henrikus en Anthonius (ALPHA); Domus is Latijn voor huis.

Het Alpha Domus logo
Alpha Domus is in de nabijheid van een historisch vliegveld welke van belang is voor de opleiding van piloten uit de rijke Nieuw-Zeelandse geschiedenis van de luchtvaart. Het vliegtuig dat hoofdzakelijk gebruikt werd was de Tiger Moth welke is afgebeeld op de Alpha Domus labels. De Tiger Moth heeft associaties van romantiek, geschiedenis, duurzaam design, schoonheid en passie; alle elementen vindt u in de wijnen van Alpha Domus.

 

http://www.alphadomus.co.nz

Alpha Domus fine wines from our Hawke's Bay vineyards, New Zealand.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Reserveren wijnbar

Webshop

Bestel in onze webshopOnline wijn bestellen kan eenvoudig en snel in onze webshop.
Gratis bezorgd vanaf € 69,-

NAAR DE WEBSHOP

Events

In the spotlight

Winnaar Horecaprijs

Neem contact op

locatie

Vino D'Amigo
Marktplein 6
3261 BZ Oud-Beijerland

+31 (0) 626314040
info@vinodamigo.nl

Het artikel is toegevoegd aan je winkelmandje