Het ontstaan van Vino D’Amigo

Veel sport en nagenoeg nooit wijn gedronken kom je op een bepaald moment tot de ontdekking dat je maatschappelijke carrière meer tijd vergt en daardoor het intensief sporten niet meer te combineren was. Het sporten werd recreatief voortgezet en een nieuwe lang gekoesterde passie werd serieus opgepakt, wijn werd het nieuwe sporten.- aldus oprichter Peter van Hees -. Vanaf 1999 begon het avontuur met veel inleeswerk, wijnreizen en heel veel proeven, -proeven blijft toch het belangrijkste en tevens leukste onderdeel om wijn te doorgronden-. De eerste proeverijen werden georganiseerd en aanvragen om wijn-spijssuggesties werden bloedserieus tot in detail uitgewerkt. De verkoop van wijn kwam vrij snel op gang en zo ontstond er een heus wijnbedrijf.

 

 

In 2003 werd het illustere gezelschap Vino D’Amigo vormgegeven door Peter van Hees, Errol Sittrop. Ton Bosson en Harry Nuys. Vele evenementen voor het bedrijfsleven, banken, verzekeraars en o.a. Holland Casino werden toen naast hun eigen professie als hobby ontwikkeld en uitgevoerd. Jarenlang organisatie- en wijnplezier moeten nog in boekvorm verschijnen maar gezien de verhalen nu al een bestseller! In 2011 liet Peter van Hees doorschemeren dat het wel tijd werd voor een eigen wijnproeflokaal en verkoopruimte bij voorkeur in traditionele Italiaanse stijl, een plaats waar je elkaar zou kunnen ontmoeten en ongedwongen een gesprek moest kunnen voeren onder het genot van een goed glas wijn. Dit bleek een stap te ver voor de overige mannen, die hun handen vol hadden aan hun eigen professie. 


Toen in 2012 het huidige monumentale pand aan het Marktplein in Oud-Beijerland zich aandiende was dit een uitgelezen kans om de lang gekoesterde wens te realiseren. Samen met toenmalig partner Jasper werd in oktober 2012 begonnen met het slopen en opbouwen van het Pakhuis en op 1 december 2012 opende we onze verkoopruimte voor wijn. In februari 2013 werd de Havenkamer verbouwd en samengevoegd met het Pakhuis tot een proeflokaal en trainingsruimte voor onze horecaklanten en tevens als wijnbar om ook u als wijnconsument te laten genieten van ons wijnassortiment en onze eigen unieke koffiemelange Café D’Amigo.
 

Team Vino D'Amigo

Kim van Hees
Wijnbar/Wijnshop     


Deborah Bischoff
Wijnbar/Wijnshop

   

Nieke Rijsdijk
Wijnbar/Wijnshop

Nienke Balk
Wijnbar/Wijnshop       

 

Theo
van Vliet
Ambassadeur
 Relatiemarketing

          Trudy
van Echten

Ambassadeur
Alpha Domus
Nieuw-Zeeland


Peter
van Hees
Eigenaar
Zakelijke markt 

 

Verkiezing "Winebar of the Year"

In 2014 werd Vino D’Amigo uitgeroepen tot een na beste wijnbar van Nederland, en in 2015 handhaafden wij onze positie. 

Inschrijven nieuwsbrief

Reserveren wijnbar

Webshop

Bestel in onze webshopOnline wijn bestellen kan eenvoudig en snel in onze webshop.
Gratis bezorgd vanaf € 49,-

NAAR DE WEBSHOP

Events

Advertentie

Neem contact op

locatie

Vino D'Amigo
Marktplein 6
3261 BZ Oud-Beijerland

+31 (0) 626314040
info@vinodamigo.nl

Het artikel is toegevoegd aan je winkelmandje